StoryEditor

Šebeščák sa von nedostal

20.06.2007, 00:00
Jeden z aktérov nebankovej megakauzy Horizont Slovakia a BMG Invest Marián Šebeščák na slobodu zatiaľ nepôjde. Zabránil tomu Krajský súd v Trenčíne, ktorý zrušil rozhodnutie okresného súdu.

Ten ešte 11. mája rozhodol, že Šebeščák môže byť podmienečne prepustený. "Okresný súd nepreskúmal dostatočne, či splnil všetky zákonné podmienky. Podľa nás splnil len jednu - odsedel si dve tretiny trestu," povedal hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Podľa neho nebolo preukázané polepšenie odsúdeného a nebola preskúmaná ani bezúhonnosť Šebeščákovho života pred spáchaním trestného činu.
Šebeščákov advokát Pavel Piovarči povedal, že nemá informácie o rozsudku, lebo je v zahraničí. "Musím si teda najprv prečítať rozhodnutie súdu a potom sa viem vyjadriť, čo ďalej," povedal pre HN. Okresný súd bude musieť prípad znova prejednať a rozhodnúť. Kedy sa tak stane, zatiaľ nie je jasné. Ak Šebeščáka neprepustia skôr, väznicu v Dubnici nad Váhom opustí v marci 2009.

Osudy niektorých nebankárov:
BMG a Horizont (podvod) -
Vladimír Fruni a Marián Šebeščák sú vo väzení (na 11,5, resp. 7 rokov), František Matík (11,5 roka) je na úteku.
BMG a Horizont (tunelovanie) - Jozef Majský (12 rokov), Patrik Pachinger (10 rokov), Dávid Brtva (11 rokov) sú vo väzení.
AGW - Matúš Grega je stíhaný na slobode, má sa postaviť pred súd pre podvod a falšovanie.
SUN - Jozef Šikrha je stíhaný pre podvod na slobode, je podaný návrh na obžalobu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 21:49