StoryEditor

Podtatranskí záchranári zasahovali v júni viac ako 1300-krát

06.07.2007, 09:17
Autor:
TASRTASR

Vyše 1300 výjazdov zaznamenali v júni podtatranskí záchranári z desiatich staníc záchrannej zdravotnej služby, ktoré prevádzkuje Emergency Medical Service. Podľa hovorkyne Marcely Petruškovej najčastejšie išlo o zdravotné problémy spojené s vysokým krvným tlakom a epileptické záchvaty.
Napríklad priamo za volantom dostal záchvat 28-ročný poľský vodič, ktorý v druhej polovici júna medzi obcami Nižné Ružbachy a Hniezdne v okrese Stará Ľubovňa ľahko narazil do iného vozidla. Záchranári ošetrovali v júni 22 osôb, ktoré sa zranili pri dopravných nehodách. Stredne ťažké alebo ťažké zranenia utrpelo 5 motocyklistov a 4 cyklisti. Tragicky sa skončila nočná jazda neplnoletého chlapca zo Spišskej Belej, ktorý 12. júna pred polnocou narazil do stromu za obcou Slovenská Ves. Auto sa vznietilo a mladík v ňom uhorel. Popáleniny tretieho stupňa utrpel v Starej Ľubovni muž po výbuchu zostatkového paliva v nádrži starého nákladného auta.
Počas horúcich júnových dní zaznamenali podtatranskí záchranári viacero kolapsov a úpalov. Pomáhali aj mužovi, ktorý spadol z 5-metrovej výšky pri stavbe poľovníckeho posedu v lese nad Gerlachovom. O šťastí môže hovoriť 18-ročný vodič, ktorý vyviazol zo zdemolovaného auta iba s ľahkým zranením. V popradskej nemocnici skončili štyria cyklisti a dvaja korčuliari po páde na cyklistickom chodníku medzi Popradom a Svitom. sv vs
(

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 20:37