TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Pellegriniho Hlas kritizuje Mičovského: Urobil zo seba nesvojprávnu a smiešnu figúrku

07.06.2021, 13:21
Autor:
TASRTASR
​Strana Hlas vyzvala premiéra Eduarda Hegera, aby ministra Jána Mičovského z funkcie okamžite odvolal.

Hnutiu OĽANO už korupcia neprekáža, ak ide o vlastnú stoličku, sú nominanti OĽANO schopní tolerovať hocičo, aj korupciu, proti ktorej pred voľbami toľko sľubovali bojovať.

V reakcii na stiahnutie demisie ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského to vyhlásil opozičný mimoparlamentný Hlas-SD.

​Strana zároveň vyzvala premiéra Eduarda Hegera, aby Mičovského z funkcie okamžite odvolal.

V opačnom prípade začnú opäť s iniciovaním mimoriadnej schôdze Národnej rady na ministrovo odvolanie. Stanovisko strany poskytla hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

"Podávanie a následne sťahovanie demisií, ktoré táto vládna koalícia zaviedla, je absolútnym výsmechom štátu a jeho inštitúcií," skonštatovala strana Hlas-SD.

Pripomenula, že Mičovský aj OĽANO pri podávaní jeho demisie presviedčali o prejave politickej kultúry a striktnom odmietaní korupcie, ktorej sa mala dopustiť Mičovského nominantka v Slovenskom pozemkovom fonde.

"Minister Mičovský zo seba urobil nesvojprávnu a smiešnu figúrku a stal sa ďalším symbolom totálneho chaosu a cirkusu v podaní vládnej koalície," poznamenal Hlas-SD.

Strana podčiarkla, že ak sa raz niekto rozhodne, že voči sebe vyvodzuje politickú zodpovednosť a nechce už riadiť zverený rezort, nemá vo funkcii čo hľadať.

Odvolanie Mičovského premiérom by podľa Hlasu-SD ukázalo, že aspoň predseda vlády vníma boj proti korupcii do dôsledkov, nielen ako frázy.

Strana tiež pripomenula, že Mičovský sa len svojou demisiou vyhol odvolávaniu v parlamente, keďže už mala opozícia dosť podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze.

Mičovský podal demisiu pred týždňom po podozreniach z korupcie u svojej nominantky. V pondelok však oznámil, že demisiu sťahuje. Odôvodnil to množstvom podporných vyhlásení na svoju adresu a tým, že nechce utekať z boja.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 02:20