StoryEditor

Kovarčík: Ak je Mikuš chlap, odíde

03.02.2008, 23:00
Krajské predstavenstvo Ľudovej strany-HZDS v Nitre vyzvalo poslanca Národnej rady SR Tibora Mikuša, ktorý odišiel zo strany, aby vrátil poslanecký mandát.

"Vyzývame ho, aby sa zachoval ako čestný chlap a dodržal svoje slovo, ktoré dal na nominačnom sneme v Prešove, že ak odíde zo strany, vráti poslanecký mandát. To vtedy spečatil, tak ako aj ostatní, svojím podpisom," vyhlásil predseda krajského predstavenstva v Nitre Ján Kovarčík. Ak tak neurobí, šliape si podľa neho po vlastných slovách.
Tibor Mikuš ohlásil svoj odchod z ĽS-HZDS koncom januára. V parlamente chce pôsobiť ako nezávislý poslanec, pričom bude ďalej podporovať vládnu koalíciu. V hre bol aj jeho prestup do poslaneckého klubu Smer-SD. Mikuš sa na odchod zo strany odhodlal krátko po tom, čo pre HN vyhlásil, že je potrebné vymeniť predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara. V júnovej voľbe proti Mečiarovi kandidoval namiesto Viliama Vetešku. Mikuš kritizoval vedenie ľudovcov aj za to, že nedávno vylúčili zo strany troch okresných predsedov, ktorí podporovali Veteškovu kandidatúru. Podľa neho za tým badať jasnú súvislosť.
Čistky v ĽS-HZDS spustili vlnu dobrovoľných odchodov členov zo strany. Vylúčení ľudovci plánujú už svoju politickú budúcnosť, čo ďalej. V hre je vytvorenie novej strany alebo vstup do niektorej inej politickej strany. "Diskutujeme o tom, ale je to dlhý proces, kým sa prijme nejaké konečné rozhodnutie," vyhlásil nedávno bývalý funkcionár Ľudovej strany v Trnave Marcel Behro.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 12:33