StoryEditor

Fúzia s ANO by bola logická

15.08.2007, 00:00

Žije a bude žiť Slobodné fórum ďalej alebo strana končí?
-- Určite nekončíme a štartuje. Pripravujeme sa na voľby v roku 2010. V októbri máme snem, ktorý bude znamenať nový štart. Prídu k nám noví zaujímaví ľudia.
Buďte konkrétnejšia, akí ľudia?
-- Mená zatiaľ nepoviem, no sú známi svojou činnosťou, ale nie politickou.
Dôjde k avizovanému zlúčeniu taktiež so zabudnutou stranou ANO?
-- Myslím si, že by to bol logický krok, otázka je, ako. Je logické, aby sa tento stredový liberálny priestor pospájal a nehral sa každý na svojom piesočku, ale nemáme na to zatiaľ žiadne dohody.
Je vám blízky rezort práce a sociálnych vecí. Ako sa pozeráte na ministerku Tomanovú, jej kroky a rozhodnutia?
-- Je to žena, ktorá má veľké sociálne cítenie, no sú veci, ktoré sa mi nepáčia. Urobila by som iný rebríček priorít. Podľa mňa ministerka venuje mnoho energie veciam, ktoré nie sú problematické. Napríklad Zákonník práce sa vyriešil kompromisom tuším za tri dni, ale čo okolo toho bolo. Rovnako aj k druhému pilieru -- búšiť doň je zbytočná strata energie. Treba sa sústrediť na celú sieť sociálnej pomoci, ktorá je zlá, neprepojená, neprináša veľké efekty a je neskutočne drahá.
Kreslo ministerky Tomanovej sa otriasa aj kvôli neziskovej organizácii Privilégium, dotáciám dlhu Sociálne poisťovni a daňovým nezrovnalostiam.
-- Určite ju kvôli tomu neodvolajú. Podľa mňa je zle nastavený systém financovania takýchto organizácií a hľadať v tom teraz klientelizmus mi pripadá stratou času. Aj v minulosti boli riaditelia takýchto zariadení z 90 percent buď členovia SDKÚ, DS alebo KDH a takto si vybavovali dotácie. Nepoznám Privilégium, no myslím si, že 17-miliónový dlh Sociálnej poisťovni je príliš veľký na to, čo ja poznám. Chcela by som vedieť, prečo je to taká suma, čo robili, lebo mi to trošku hovorí, že tam nebolo transparentné hospodárenie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 14:32