StoryEditor

Odborníci z elektroniky, elektrotechniky a energetiky sa stretnú v Trenčíne

14.10.2008, 00:00
Autor:
(ir)(ir)

Trenčianske výstavisko sa už štrnástykrát stane dejiskom medzinárodného veľtrhu ELO SYS, na ktorom sa od 14. do 17. októbra na rekordnej ploche 18 575 štvorcových metrov predstaví 358 slovenských a zahraničných vystavovateľov.

Do roku 2008 vstúpil organizátor tohto najväčšieho a najvýznamnejšieho podujatia svojho druhu na Slovensku s novým obchodným menom -- EXPO CENTER, a. s. S touto zmenou súvisia aj zmeny v korporátnej identite -- hlavne uvedenie nového loga spoločnosti.
Výstavisko EXPO CENTER, a. s., však nezačína od nuly, nesie si so sebou dlho budovanú dôveru svojich klientov a vďaka tomu aj pevné miesto na slovenskom výstavníckom trhu. Zmenou obchodného mena nedošlo k žiadnej zmene majetku spoločnosti, jej orgánov alebo zmluvných vzťahov uzatvorených pred zmenou obchodného mena.
Trenčín tento rok ponúkne odborníkom z oblasti elektrotechniky, elektroniky a energetiky aj vynovený výstavný areál. Vzhľadom na opätovný nárast obsadenej výstavnej plochy bude v strede areálu umiestnená nová výstavná hala číslo 12. Pavilóny 5, 6, 7, 8 a 9 prešli revitalizáciou, v rámci ktorej sa zmenil ich vonkajší vzhľad, kompletne zmodernizovala elektroinštalácia a vykurovanie a prístavbou sa rozšírila výstavná plocha pavilónu 9 o 420 štvorcových metrov.

Viac zahraničných
Na tohtoročnom rekordnom veľtrhu ELO SYS 2008 sa predstaví aj viac zahraničných spoločností, ktoré ponúknu svoje novinky umožňujúce rozvoj elektrotechnického a energetického priemyslu na Slovensku. Celkove 107 zahraničných firiem z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, zo Švajčiarska, z Taiwanu, Francúzska, Veľkej Británie, Nemecka a Chorvátska predstavuje takmer 30 percent všetkých vystavovateľov.
ELO SYS si našiel svoje miesto aj v kalendári prezentácií významných nadnárodných korporácií, ktoré sa na ňom každoročne zúčastňujú aj prostredníctvom svojich slovenských zastúpení. S najväčšími expozíciami sa v Trenčíne predstavia firmy ako ABB, HASMA, IES, LAPP KABRL, LEGRAND, MOELLER ELECTRIC, OBO BETTERMANN, OEZ, RITTAL, SEZ Krompachy, SIEMENS, SCHNEIDER ELECTRIC a SCHRACK ENERGIETECHNIK.

Čo nevynechať
Spomedzi mnohých výnimočných exponátov, ktoré budú na veľtrhu, by pozornosti návštevníkov nemal uniknúť Monitorovací systém vozidiel Camelia (AM05-Basic) od firmy ANDIS, spol. s r. o. Bratislava. Táto mobilná komunikačná jednotka využívajúca GPS na lokalizáciu a sieť GSM/GPRS na prenos údajov je určená na monitorovanie polohy, rýchlosti, smeru jazdy a času mobilných objektov. Umožňuje záznam rýchlostných profilov, identifikáciu vodiča (iButton alebo bezdrôtová kľúčenka), rozlišovanie súkromných a služobných jázd, tvorbu knihy jázd, ako aj možnosť zabezpečenia vozidla.

Kontraktačno-prezentačná výstava
Dôležité je aj úzke prepojenie kontraktačno-prezentačnej úlohy veľtrhu ELO SYS s teoretickým zázemím, vedou a výskumom, ktoré od počiatku zabezpečujú odborní garanti veľtrhu -- Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, Zväz elektrotechnického priemyslu SR, Slovenský elektrotechnický zväz -- Komora elektrotechnikov Slovenska, Cech elektrotechnikov Slovenska, Slovenské elektrárne, a. s. a Únia slovenských elektrotechnikov. Vďaka ich spolupráci sú každoročne pre návštevníkov pripravené početné odborné sprievodné podujatia, ktorých cieľom je skĺbiť vedu a prax.

Súťaže
K veľtrhu ELO SYS už neodmysliteľne patria súťaže Elektrotechnický výrobok roka, Najúspešnejší exponát veľtrhu ELO SYS, Konštruktér roka, Unikát roka a Ekologický počin roka. Tieto súťaže vyhlasuje Zväz elektrotechnického priemyslu SR. Účasť v nich sa stala pre vystavujúce firmy prestížnou záležitosťou.
Aj talentovaná mládež si môže zmerať sily na Celoslovenskom finále súťaže mladých elektronikov, ktoré pripravila Slovenská spoločnosť elektronikov.
Už nezastupiteľné miesto v sprievodnom programe veľtrhu má konferencia Elektrotechnika, informatika a telekomunikácie, ktorej iniciátorom a odborným garantom je Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Tá tento rok pripravila aj ďalšie dve akcie
-- seminár znalcov elektrotechnických odborov a 
-- tretí ročník podujatia Dni mobilnej robotiky.

Sprievodný program
Sprievodný program doplní prezentácia firmy INTECO PLUS, spol. s r. o. -- Uplatnenie komponentov BENDER v priemyselných a zdravotníckych aplikáciách a Panelová diskusia zameraná na témy Aktuálne informácie z oblasti technickej normalizácie v elektrotechnike s rozšírením na normu STN 33 2000-5-54, Informácie SÚTN o možnostiach prístupu k normám STN (plné texty) cez internet a novinkách v oblasti normalizácie v elektrotechnike a Revízie ručného elektrického náradia a spotrebičov podľa platných STN a právnych predpisov, ktorú usporadúva Slovenský elektrotechnický zväz.
Pre vystavovateľov je už tradične pripravený spoločenský večer spojený s hodnotným kultúrnym programom.
Organizátor, výstavisko EXPO CENTER, a. s., verí, že aj tohtoročný veľtrh ELO SYS splní očakávania tak vystavovateľov, ako aj návštevníkov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. jún 2024 16:14