StoryEditor

DOTAZNÍK: Niekedy si nedám poradiť. Zvyknem byť tvrdohlavý

07.08.2007, 00:00

Máte nejaký úvodný zvyk, rituál, bez ktorého nezačnete pracovať -- trénovať -- hrať?
-- Ani veľmi nie. Napríklad teraz cez leto sa tu na štadióne vždy stretneme s chalanmi tak okolo deviatej, prečítame noviny, dáme si kávičku a nejaké ľahšie raňajky. Prehodíme pár slov a ide sa trénovať.
Koľko spravidla trvá váš pracovný deň?
-- Ráno začíname s tréningom okolo pol desiatej. Cvičíme zhruba dve hodiny a potom je nejaký ten obed. Poobede ideme do mesta poprechádzať sa, sadnúť si na kávičku. Určite aj domov, trošku si oddýchnuť. No a navečer opäť tréning -- teraz, keď boli tie horúčavy, začínali sme o siedmej večer, no spravidla začneme druhý tréning okolo pol šiestej a trvá tak hodinu a pol. Potom už len večera. Čiže keď to spočítam, pracujem také štyri -- päť hodín denne (smiech). To je mimo sezóny. Počas sezóny sú to asi štyri hodiny denne.
Aké najťažšie rozhodnutie ste v práci spravili?
-- Neviem, ťažko povedať. Ale určite aj podpisovanie zmluvy, keď som potreboval nejaký čas na premyslenie. Samozrejme, aj stavba môjho štadióna -- či ísť do toho alebo nie. To boli asi moje najťažšie rozhodnutia.
Prenášate si pracovné povinnosti aj domov?
-- Samozrejme. Hlavne cez sezónu, keď sa nedarí. Človek nad tým rozmýšľa hlavne doma. Bývam s priateľkou a stáva sa, že keď prídem domov po zápase, ktorý sa nevydaril, niekedy "mám nervy" a snažím sa to zo seba dostať. Tých zápasov je strašne veľa, čiže treba na to rýchlo zabudnúť a ísť ďalej.
Zasahuje do vašej práce aj rodina, prípadne priateľka?
-- Určite sa pri niektorých rozhodnutiach s nimi poradím. Niekedy si dám poradiť, niekedy nie. Zvyknem byť tvrdohlavý. Čo sa týka štadióna, tam už ja veľmi nerozhodujem. Je to viac-menej na otcovi a bratovi.
Čím spravidla uzatvárate svoj pracovný deň?
-- Po tréningu alebo po dobrom dni sa človek cíti dobre a ide spať v pohode. Nemám niečo konkrétne, čím by som deň uzatváral.
Svetoznámy brankár Dominik Hašek vlastní svoju športovú značku, plánuješ aj ty niečo podobné?
-- Neviem. Značka MG Rink je spájaná s mojím menom, štadiónom a nadáciou. Zatiaľ som nad tým neuvažoval, ale človek nikdy nevie, možno v budúcnosti sa bude spájať aj s niečím iným.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:21