StoryEditor

Porota HN

22.06.2007, 00:00

Mala by poslancov chrániť imunita?
Poslanci tento týždeň zamietli návrh na zúženie imunity, ktoré navrhovala opozícia. HN v tejto súvislosti oslovili osobnosti spoločenského života

Jozef Lohyňa, najúspešnejší slovenský zápasník
-- Ja som tiež za to, aby tá poslanecká imunita bola prakticky iba na tú činnosť, ktorú vykonávajú v parlamente. Lebo sa za ňu schovávajú napríklad vtedy, keď urobia dopravné priestupky alebo podobne. Teší ma návrh na úplné zrušenie imunity, lebo videli sme pár vystúpení niektorých poslancov, ktoré radšej nebudem ani komentovať.

Peter Lipa, hudobník
-- Podľa mňa na parlamentnej pôde by poslancov mala chrániť imunita, mimo nej nie. Dobré však je, že sa pripravuje návrh na úplné zrušenie ich imunity, veď oni sú takí istí občania ako my. Oni sú poslanci a my nie sme, to je jediný rozdiel, a teda nie je dôvod, aby oni mali imunitu.

Ľudovít Černák, podnikateľ
-- Imunita, keď poslanec nemôže byť stíhaný za svoje výroky, je na mieste a mala by zostať. Môže to viesť k tomu, že poslanec, ktorý bude mať nejaké podozrenia a čiastočné informácie, keď si uvedomí trestnú zodpovednosť, tak radšej nevystúpi. Ostatné imunity, ktoré sa vzťahujú na civilný život, priestupky a trestné činy by, mali byť zrušené.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. jún 2024 03:15