StoryEditor

Červenka stále polícii uniká

21.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Po Romanovi Červenkovi, ktorý minulý týždeň ušiel mužom zákona cez úzke okienko na toalete v bratislavskej nemocnici na Kramároch, polícia stále intenzívne pátra. Vyhlásili aj celoštátne pátranie, informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiana Kurucová. Hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Korch prezradil, že polícia pátra po Červenkovi aj prostredníctvom Schengenského informačného systému. Tento monitorovací systém umožňuje zadržať hľadanú osobu v inom členskom štáte.
Policajti muža, ktorý 3. januára lúpil v banke na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači a odniesol si takmer 170-tisíc korún, v stredu zadržali v mieste jeho bydliska a predviedli ho na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže. Červenka počas vykonávania procesných úkonov požiadal o lekárske vyšetrenie, policajti ho previezli do nemocnice na bratislavské Kramáre odkiaľ sa mu podarilo ujsť.
Podľa informácií hovorkyne bratislavskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Rút Geržovej pacienta priviedli policajti s podozrením na zápal slepého čreva, absolvoval niekoľko vyšetrení a na ich výsledky čakal s policajtmi na chodbe. Podľa svedkov sa potom vypýtal na toaletu, odkiaľ cez otvorené okienko ušiel. Napriek jednej z najväčších pátracích akcií bratislavskej polície, zablokovaným výjazdom z mesta, pre ktoré sa tvorili niekoľkokilometrové kolóny, sa Romana Červenku zadržať nepodarilo.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 21:15