StoryEditor

Podľa ministra Kašického prešovské letisko zostane vojenským

08.09.2007, 16:15
Autor:
TASRTASR

Prešovské letisko zostane aj naďalej prioritne slúžiť tunajšej leteckej základni bojových vrtuľníkov. Uviedol to minister obrany František Kašický po dnešnom rokovaní s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Petrom Chudíkom a primátorom mesta Prešov Pavlom Hagyarim.

Predstavitelia verejnej správy, ale aj niektoré súkromné osoby, najmä členovia Aeroklubu Prešov, prejavili záujem o to, aby sa vytvorila možnosť využívať prešovské letisko aj civilnému sektoru. Podľa Kašického prešovské letisko je vojenské, "špeciálne iba pre vojenské vrtuľníky na to uspôsobené". Ako dodal, rezort z hľadiska investícií dáva prioritu "letisku Sliač, kde sme získali aj zdroje zo Severoatlantickej aliancie, a teda prioritná výstavba bude tam". Konštatoval však, že vrtuľníková základňa bude v Prešove fungovať naďalej. Ak do Prešova prídu investície, tak do obnovy strojového parku a na rekonštrukciu riadiacej veže, iné na tomto letisku do úvahy neprichádzajú. Z hľadiska rezortu obrany sa letisko rozširovať nad rámec súčasných kapacít a možností nebude.

Ako po stretnutí povedal Kašický pre TASR, riešil aj ďalšie aktuálne otázky spolupráce rezortu obrany s mestami a obcami na území Prešovského kraja. Uviedol, že ministerstvo je pripravené vyjsť v ústrety napríklad požiadavke samosprávy mesta Kežmarok o využívanie niektorých uvoľnených vojenských objektov. V prvej fáze prichádza do úvahy prenájom týchto objektov, povedal minister.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
07. máj 2024 13:47