StoryEditor

Koalícia bude spolu len naoko

30.12.2009, 23:00
Autor:
mrmr
Napriek tomu, že koaliční partneri Smeru súhlasia s platnosťou koaličnej zmluvy aj v poslednom roku vládnutia, každý plánuje bojovať o voliča podľa svojho.

"Určite si budeme presadzovať svoje programové priority,“ hovorí podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová (SNS). Pripomenula však, že v záujme stabilnej vlády sa koaličná dohoda nekončí.

Koniec roka aj zmluvy? Nie
Rovnako sa na svojich voličov plánuje sústrediť aj ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara. Pred voľbami sa viac zameriame na svoj program, tvrdí ich poslanec Jozef Halecký. Zároveň však "sľúbil poslušnosť“ aj vláde Roberta Fica. "Pokiaľ ide o zákony a vládne priority, tie podporíme tak, ako vždy.“ Práve líder ľudovcov Mečiar ako jeden z prvých hovoril, že koaličná zmluva sa končí s odchodom starého roka.

Fico však pred pár dňami tieto výroky poopravil s tým, že zmluva musí platiť, pretože aj v poslednom roku potrebuje svojich koaličných partnerov, aby mohli prejsť dôležité zákony, ktoré ešte chce v parlamente presadiť.

Ficov kalkul
Odborníci za tým vidia kalkul. "On (Fico) zvažuje vládnutie v tejto koalícii, takže za koketovaním o dĺžke zmluvy je práve to,“ skonštatoval Ján Baránek z agentúry Polis. Šéf Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov zasa tvrdí, že takto zmýšľajú všetci - Fico, Slota aj Mečiar.

01 - Modified: 2003-09-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Taliansko plánuje viac summitov 02 - Modified: 2003-09-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Čo sa očakáva v EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. september 2024 10:27