StoryEditor

Miškov priznal dobrý biznis, Krajcer chce ukázať ešte viac

07.04.2011, 20:00
Na účtoch im vlani pribudli sumy, pri ktorých ich ministerský a poslanecký plat vyznieva ako "vreckové".

Reč je o lídroch vládnej SaS, ktorí zrejme aj tento rok obhája pozíciu politikov s najvyššími oficiálnymi prírastkami na majetku.

Minister hospodárstva Juraj Miškov pre HN priznal, že vlani získal viac ako 3,3 milióna eur za predaj obchodného podielu vo firme. Ďalších takmer 290-tisíc eur mu zarobili dividendy. Sťažovať sa nemôže ani jeho stranícky šéf a predseda parlamentu Richard Sulík. Ten žije aj z peňazí, ktoré mu každý mesiac až do roku 2027 budú posielať jeho bývalí spoločníci. Na splátky im predal svoj obchodný podiel vo firme. Vlani takto Sulík zbohatol o vyše stotisíc eur.

Ide o svetlé výnimky, keď slovenskí politici nemajú problém odhaliť zo svojich majetkov viac, ako im káže zákon. A práve ten chce SaS zmeniť – a to tak, aby museli zverejniť aj stav úspor na účte či hodnotu pozemkov a domov. To dnes v priznaniach, ktoré odovzdávajú do parlamentu, uvádzať nemusia. „Prídeme s iniciatívou do parlamentu na zmenu tohto zákona,“ potvrdil HN minister kultúry Daniel Krajcer, ktorý má v SaS túto agendu na starosti.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 03:01