StoryEditor

Sulík dal funkcie svojim sponzorom

21.11.2010, 18:00
Štedro dotovali stranu Richarda Sulíka, dnes sedia na lukratívnych kreslách v štátnych podnikoch.

Ľubor Benkovič, ktorý dal celkovo strane SaS 180-tisíc eur, sa stal predsedom Dozornej rady Slovenskej elektrizačnej a prenosovej sústavy. Do dozornej rady bratislavského letiska sa zas dostal Jozef Boskovič, ktorý sulíkovcov podporil 60-tisícmi eur.

Benkovič potvrdil, že post mu ponúklo priamo vedenie SaS. „Niekoľkokrát som dostal ponuku od predsedu a vedenia strany, aby som to zobral.“ Odmieta však, že by funkciu získal, lebo SaS daroval peniaze. To isté tvrdí aj Boskovič. „SaS som finančne podporoval od jej vzniku, dávno predtým, ako sa komukoľvek z nás čo i len snívalo, že niekedy budeme súčasťou vládnej koalície,“ reagoval.

Šéf SaS Richard Sulík odmieta, že by obaja biznismeni získali funkcie vďaka finančným darom. Hovorí, že do štátnych podnikov dosadil svojich známych, lebo im dôveruje. „Majú dohliadať na to, či je všetko v poriadku. Títo dvaja páni sú tí, ku ktorým má vedenie strany mimoriadne vysokú dôveru,“ podotkol predseda SaS.

Peter Kunder z Aliancie Fair-play spochybňuje prideľovanie funkcií na základe straníckeho kľúča. „Nie je šťastné, keď tieto miesta dostávajú ľudia spätí s politickou stranou, pretože nemá ísť o záujmy strany, ale štátu.“

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 14:05