StoryEditor

Jojka stopla reportáž o Smere

18.05.2010, 20:59
Autor:
mrmr
Televízia Joj, ktorú vlastní firma zo skupiny J&T, nepustila do svojho hlavného spravodajstva reportáž o údajnej predvolebnej zmluve medzi Smerom a podnikateľom Ľubomírom Blaškom z roku 2002.

Podľa informácií HN majitelia televízie pozastavili príspevok redaktorky Jany Dibákovej o sponzoroch Smeru.

"Môj príspevok bol v pondelok po zásahu majiteľov pozastavený. Otázku jeho odvysielania riešim celý utorok, ak nebude odvysielaný do konca týždňa, zvažujem výpoveď," potvrdila nám samotná autorka príspevku. Témou Dibákovej šotu mali byť informácie denníka SME o tom, že bývalý koordinátor volebnej kampane strany Fedor Flašík podpísal sponzorskú zmluvu na 32 miliónov korún s podnikateľom Blaškom. Za peniaze mal Blaško, ktorý zomrel v roku 2004 na infarkt, dostať na kandidátku a do štátnych podnikoch "svojich" ľudí. Flašík aj Smer existenciu takejto zmluvy popreli.

Prečo televízia šot neodvysielala? "Bolo to moje rozhodnutie," reagoval stroho pre HN šéfredaktor spravodajstva Rolo Kubina. Reakciu J&T sa nám získať nepodarilo. Počas vlády Roberta Fica sa finančnej skupine darí v biznise so štátom - získala miliónové štátne zákazky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. september 2024 10:23