StoryEditor

Chren pre HN: Nebudem tieňový tajomník

17.02.2011, 23:00

Kontrolné úrady na nič neprídu, nič zlé som nikdy nespravil, hovorí o kauze "hayekovci" Martin Chren

Na vaše odstúpenie v minulosti tlačila aj premiérka Iveta Radičová. Ako majú teraz ľudia veriť tomu, že sa funkcie vzdávate naozaj dobrovoľne?
No práve pre to, že som odolal všetkým tlakom a rozhodol som sa vrátiť do parlamentu z vlastného rozhodnutia.

Na ministerstve hospodárstva ostávate v úlohe poradcu. Ostanú vám tak niektoré pracovné povinnosti. Nebude vaše odstúpenie iba formálne?
No na toto vám ešte neviem odpovedať, musíme si dohodnúť nejaký modus operandi. Ale určite nemám v pláne pôsobiť ako nejaký tieňový štátny tajomník.

Dve kontroly -- Protimonopolného úradu a Úradu pre verejné obstarávanie -- v súvislosti so zákazkami pre "hayekovcov" ešte neboli ukončené. Neodchádzate teda preto, lebo tušíte, že prídu s nejakým zistením?
Ja som nebol oslovený ani jednou z týchto inštitúcií, neviem, v akom štádiu je ich konanie. Ja tuším, že určite na nič neprídu, pretože nikto z nás nikdy nič zlé nespravil.

Tvrdíte, že odstupné venujete na dobročinné účely. Už viete, ktorej nadácii ho venujete? Napríklad Nadácii F. A. Hayeka?
No hayekovej nadácii to určite nedám, aj keď je to celkom zaujímavá myšlienka. Už niekoľko rokov posielam šaty alebo hračky do jedného detského domova, takže určite aj tú charitu budem vyberať z takéhoto okruhu inštitúcií. Martina Hilbertová

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 20:51