StoryEditor

Primátorom sa nechce končiť, môžu skončiť pred súdom

03.01.2011, 23:00
Autor:
mašmaš

Výmeny na čele niektorých miest a obcí po komunálnych voľbách môžu mať trestnoprávnu dohru. Občianski aktivisti sa obrátia na Generálnu prokuratúru v prípade starostov a primátorov, ktorí oddialili svoj odchod z funkcie. "Ideme podať trestné oznámenie. Je ich asi dvanásť, tri mestá a deväť obcí, ešte to selektujeme," potvrdil pre HN predseda Združenia občanov miest a obcí Slovenska Vladimír Špánik.
Šéfovia miest a obcí, ktorí v komunálnych voľbách neuspeli, mali funkciu odovzdať najneskôr do 27. decembra. Niektorí tak neurobili -- nič im však za to podľa zákona nehrozí. Ich nástupcovia tak preberú úrad až v januári. Podľa Špánika môže byť hlavným dôvodom týchto "nadsluhujúcich" starostov snaha niečo "upratať", ako aj ekonomický profit. Dostanú totiž aj časť januárovej výplaty.

Končiaca primátorka okresných Zlatých Moraviec Serafína Ostrihoňová tvrdí, že odchod až na január si naplánovala kvôli inventúre mestského majetku, ktorý si dala urobiť. "Aby som si bola stopercentne istá, že hospodárenie bolo správne."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:41