StoryEditor

Práca pre poisťovne. Škody pôjdu do miliónov eur

17.08.2010, 00:00

Stovky obetí najnovších povodní už rátajú straty a obracajú sa na poisťovne. Škody pôjdu do miliónov eur. S hláseniami začali postihnutí obyvatelia už včera od rána. "Predpokladáme, že celkový počet škôd u našich klientov v rámci celého Slovenska dosiahne päť- až šesťtisíc poistných udalostí. Hrubý odhad celkových škôd je 1,5 milióna eur," povedala Lucia Muthová, riaditeľka komunikácie poisťovne Allianz-Slovenská sporiteľňa. Ide zatiaľ o 600 poistných udalostí z Handlovej a 250 z Prievidze a okolia.

Poisťovňa Kooperativa k včerajšiemu dňu evidovala 285 poistných udalostí, ich odhad škôd je pol milióna eur. V Generali Slovensko mali včera popoludní nahlásených 58 prípadov za vyše 103-tisíc eur. "Dosiaľ najväčšia škoda bola nahlásená z Prievidze, kde vyrazila z kanalizácie voda, ktorá vytopila predajňu a poškodila jej vybavenie -- knihy, poličky, počítače," informovala Jana Cahojová z Generali.
Podľa informácií poisťovní si môžu ľudia začať odstraňovať následky škôd, ak je to nutné z bezpečnostných či hygienických dôvodov. Odporúčajú najskôr zdokumentovať stav majetku na fotky alebo video. Menšie škody do výšky niekoľkých stovák eur vyplácajú poisťovne aj bez obhliadky. Treba len nahlásiť, čo presne sa stalo a mať doklady o hodnote poškodených vecí. "Klientom odporúčame, aby nám vznik škodovej udalosti bezodkladne nahlásili," pripomína hovorkyňa Kooperativy Daniela Michaličová. K dispozícii majú telefonickú linku nonstop 7 dní v týždni.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 14:55