StoryEditor

Stráži boháčom milióny

16.02.2011, 23:00

Pôsobil v Spojených štátoch, Austrálii, až sa napokon definitívne usadil v ďalekom Singapure. Práve tu zodpovedá za ťažké milióny eur a rokuje s tými najbohatšími biznismenmi sveta. Aj takto sa dá opísať práca mladého viceprezidenta singapurskej pobočky svetoznámej švajčiarskej banky Credit Suisse Pavla Zámborského, ktorý má na starosti privátne bankovníctvo. Zámborský spravuje najmä obrovské majetky ruských oligarchov. Keďže pracuje vo sférach, kde sa točia doslova astronomické sumy, získať si dôveru klienta je tá najdôležitejšia a najťažšia úloha súkromného bankára.

Vo svojej práci tak musí často robiť veci, o ktorých by sa ostatným ani len nesnívalo. Naposledy hľadal napríklad financovanie pre klienta, ktorý chcel kúpiť baňu na ťažbu zlata. Inému zase pomáhal pri kúpe jachty, ktorou sa chcel VIP klient plaviť do Indonézie.

Keďže mu práca v úzkom kolektíve ľudí vždy vyhovovala, rozhovory medzi štyrmi očami si nevie vynachváliť ani v súčasnosti. Spoluprácu s boháčmi si pochvaľuje a tvrdí, že po piatich rokoch v tomto biznise dokáže rozpoznať, o čo náročným klientom naozaj ide. "Je pravda, že milionári sú špecifickou skupinou. Odlišujú sa od bežných ľudí, keďže si vytvorili svoje vlastné prostredie, v ktorom žijú," priznáva Zámborský. Podľa neho mu táto práca dokázala v niektorých veciach otvoriť oči, čo by v inom biznise alebo v inej časti sveta nebolo možné.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:32