StoryEditor

Havajské noci zažijete aj na Slovensku

06.07.2010, 00:00
Rôzne zľavy, množstvo športových atrakcií, spoločenské podujatia či netradičné exotické prvky. Aj to sú spôsoby, akými sa snažia kúpaliská prilákať čo najviac návštevníkov. Letná sezóna je v plnom prúde.

Jedlo a hry
Vybavenosť, občerstvenie a aktivity na spríjemnenie voľného času sú už štandardom našich kúpalísk. Ich množstvo a kvalita sa odráža na vstupnom. Cena celodenného lístka pre dospelého človeka sa pohybuje od dvoch eur. Mnohé atrakcie sú v cene vstupného, za mnohé však rátajte s príplatkom.

„Pre návštevníkov máme k dispozícii 50-metrový plavecký bazén, 25-metrový bazén pre neplavcov, či relaxačný bazén s 35-stupňovou vodou. Tiež tobogan, detský bazén, tenisový kurt, minigolf, volejbalové, nohejbalové a basketbalové ihrisko, či obrie šachy,“ vymenúva Imrich Budinský, riaditeľ Termálneho kúpaliska v Nových Zámkoch. V areáloch môžete nájsť aj trampolíny, futbalové ihriská a stolný tenis. Samozrejmosťou sú stánky s občerstvením, často aj reštaurácie a pizzerie.
Kúpalisko v Rožňave ponúka k olympijskému bazénu aj skokanskú vežu. Pre ľudí, ktorí si radi zaplávajú ešte pred dennou špičkou, ponúkajú podľa vedúceho športového areálu Ivana Štiglitza ranné plávanie. „Je určené pre ľudí, ktorí si chcú zaplávať napríklad pred pracovným časom.“ Takáto týždenná permanentka stojí 3,50 eura.

Permanentky sú tiež spôsobom ako si znížiť cenu. Rizikom môže byť nestabilné počasie, no predstavujú spôsob, ako si udržať stabilných klientov a ponúkajú ich takmer všade. „Prichystané máme napríklad prenosné permanentky pre deti na 20 vstupov za 25 a dospelých za 35 eur. Pre skupinky ponúkame zľavu 20 percent,“ hovorí vedúci areálu Vodných športov v Trebišove Peter Bačovský.

Neprenosné celosezónne vstupenky za 30 eur ponúkajú napríklad aj na kúpalisku Margita-Ilona v Leviciach. „Pre návštevníkov tiež chystáme koncerty, už máme dohodnuté dve hudobné skupiny,“ povedal konateľ spoločnosti Ján Lacek.

Aj palmové ostrovy
V areáli košického kúpaliska Ryba Anička si okrem už spomínaných aktivít môžete tiež prenajať člnky na jazere, ktoré je jeho súčasťou. Organizujú tam tiež športové denné tábory pre deti od pondelku do piatka za 14 eur na deň. V cene je strava štyrikrát denne a rôzne akcie pre deti, ako napríklad kurz prvej pomoci. V rámci kúpaliska je aj wi-fi zdarma.
Zaujímavým miestom na oddych môže byť aj prešovské letné kúpalisko Plaza Beach Solivar. Súčasťou areálu sú podľa marketingovej manažérky Milice Michrinovej kúpaliská s palmovými ostrovčekmi, slanou vodou a detským vodným svetom. „Počas letných prázdnin pravidelne organizujeme večerné pool parties, koncerty, havajské noci a disko pri Mólo bare, spojené s nočným kúpaním. Toto prostredie pripomína dovolenkovú destináciu v ktorejkoľvek exotickej časti sveta.“

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 14:08