StoryEditor

Prvé kroky primátorov

28.11.2010, 14:59
Aké budú prvé kroky nových šéfov krajských miest? Cyklistika, financie a nezamestnanosť vedú.

Milan Ftáčnik, primátor Bratislavy
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Začnem uskutočňovať myšlienku otvorenej samosprávy a verejnej kontroly. Konkrétne rozhodnem o zverejňovaní všetkých zmlúv a faktúr a stanovísk k investičnej činnosti na internetovej stránke mesta ako potvrdenie, že svoj program myslím vážne. Nasledovať budú ďalšie kroky, ako je zavedenie pravidelných dní otvorených dverí, stretnutí s neziskovými organizáciami a rozhodnutie, že všetky verejné obstarávania sa budú robiť elektronickými aukciami. Ďalej zriadim komisiu pre cyklistickú dopravu za účasti zástupcov cyklistických združení.

Richard Raši, primátor Košíc
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Obklopím sa schopnými manažérmi, odborníkmi a profesionálmi. Spolu s nimi zavediem efektívny systém riadenia a fungovania úradu. Začnem systematicky a konštruktívne komunikovať so všetkými cieľovými skupinami v meste, vrátane zástupcov mimovládnych organizácií, podnikateľských zoskupení a akademickej obce. Teším sa na túto prácu pre Košice a Košičanov.

Jozef Dvonč, primátor Nitry
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Poďakujem sa voličom za dôveru, prehodnotím pripravenosť akcií a začnem plniť volebný program Spolu ďalej, čo sľúbime, to splníme!

Igor Choma, primátor Žiliny
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Medzi moje prvé kroky bude patriť: oboznámenie sa s reálnou finančnou situáciou, stretnutie a rozhovory so zamestnancami úradu a inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, príprava na prvé pracovné zastupiteľstvo, preskúmanie efektívnosti procesov v rámci organizačnej štruktúry, presun kancelárie primátora z radnice na mestský úrad.

Richard Rybníček, primátor Trenčína
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Treba sa v prvom rade oboznámiť s celkovou ekonomickou situáciou v meste, zistiť, aké sú stavy účtov, splácanie úverov, ako je ekonomicky mesto nastavené. Ďalej je potrebné kompletne zanalyzovať, aké procesy fungujú na meste, ako funguje mestský úrad, aká je tam zamestnanosť, resp. prezamestnanosť. Urobiť všetky potrebné audity od procesného, právneho až po ekonomický. Samozrejme, tiež sa stretnúť so zamestnancami úradu, vysvetliť im stratégiu toho, čo chcem urobiť, čo nás čaká a akým spôsobom chcem, aby sa úrad a samotní úradníci správali k občanom, a teda k našim zamestnávateľom. Okamžite budem iniciovať vznik elektronických verejných obstarávaní a prípravu na všetko, čo súvisí so zverejňovaním zmlúv, s transparentnosťou a s totálnou otvorenosťou mesta.

Pavel Hagyari, primátor Prešova
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Prvé by malo byť vrátenie sa k rozpočtu v rámci priorít, ktoré sú v tejto volebnej kampani. Je to revitalizácia sídliskových námestí, vytvorenie nových parkovacích zón, parkov, detských ihrísk a komplexná oprava ciest a chodníkov a taktiež oprava škôl a materských škôl. To sú moje priority na ďalšie štyri roky, a teda zvýšenie kvality života v jednotlivých mestských častiach.

Peter Gogola, primátor Banskej Bystrice
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Stretnem sa so zamestnancami mestského úradu. Chcem sa s nimi porozprávať o mojej vízii fungovania úradu a chcem im dať najavo, že si ich vážim a že verím, že spolu vytvoríme niečo zmysluplné, no zároveň, že budem akceptovať len také konanie, ktoré je v súlade so záujmami mesta. V širšom časovom horizonte pokladám za dôležité urobiť inventúru, audit ekonomický a protikorupčný a formulovanie zásad protikorupčnej stratégie v súlade s prípravou projektu transparentné mesto.

Vladimír Butko, primátor Trnavy
Aké budú vaše prvé kroky po víťazstve?
Od prvých dní budem myslieť hlavne na splnenie volebného programu a sľubov. Doteraz som ich štyrikrát splnil na minimálne 90 percent. Chcem v tom pokračovať.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:09