StoryEditor

Superkšeft deň pred odvolaním

14.10.2010, 20:00
Autor:
mrmr
Miliónový biznis. Nominanti bývalej vlády (na snímke expremiér Robert Fico) podpisovali zákazky aj po voľbách.

Bývalé vedenie štátnej akciovky Slovenská elektrizačná prenosová sústava deň pred svojím odvolaním podpísalo megazákazku za vyše 40 miliónov eur. Získala ju spoločnosť VÚJE Trnava. Pritom ešte koncom mája, kedy bol vyhlásený tender, sa počítalo s cenou len okolo desať miliónov a s menším rozsahom objednaných služieb. V septembri už bolo všetko inak – čo sa stalo, už skúma aj nové vedenie podniku, ktoré v krajine zabezpečuje prenos elektriny. „Zmluva uzavretá s víťazom verejnej súťaže je v súčasnosti predmetom auditu,“ potvrdil výkonný riaditeľ sekcie komunikácie Igor Gallo.

Bývalý šéf predstavenstva „sústavy“ Peter Adamec tvrdí, že netušil, že bude na druhý deň odvolaný. Viac však o zákazke povedať odmietol. „Už ma s tým nikdy neotravujte,“ reagoval pre HN. Spolu s celým predstavenstvom ho odvolali 3. septembra. Nominantov Smeru-SD vzápätí nahradila nová pätica – podľa informácií HN si miesta podelili SDKÚ-DS a SaS.

Megazákazka sa týkala výstavby diaľkového riadenia elektrickej stanice z Veľkého Ďura do elektrárne Mochovce. Podnik odmieta zmluvu zverejniť, vysvetľuje to dôvernými údajmi, ktoré v nej sú. Ministerstvo hospodárstva, ktoré o zákazke vie, však hovorí, že takéto zmluvy by sa mali zverejniť.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

 

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. september 2024 10:17