StoryEditor

Mikloš tromfol Fica. V majetku

19.04.2010, 00:00
Byt či rekreačnú chatu majú obaja, podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš je však v porovnaní s premiérom Robertom Fico bohatší o množstvo pozemkov.

Vyplýva to z porovnania majetkových priznaní oboch politikov, ktoré majú HN k dispozícii. Medzi oboma politikmi sa už dlhšie tiahne súdny spor o majetky. Mikoš zažaloval Fica, že jeho výrok, že je "bohatší ako Mečiara vďaka províziám z privatizácie SPP.“ Bývalý minister financií zdedil po rodičoch dokopy 411 parciel o rozlohe 5,2 hektára. K tomu má rodinný dom, záhradu a dve hospodárske budovy. Fico vlastní spomedzi nehnuteľností okrem bytu a chaty už len osemárovú vinicu v bratislavskej Rači.


Podobne ako ostatní politici SDKÚ aj Mikloš zverejnili na stránke svojej strany kompletné majetkové priznania. Urobili tak skôr ako ostatní poslanci. K podobnému kroku vyzval podredseda SDKÚ aj Fica. Tvrdí, že ešte stále nevysvetlil, ako spolu s bratom nadobudli byt pre ich matku.

"Byt získal presne tým istým spôsobom ako Vladimír Mečiar Elektru. Tie byty stavala firma, ktorá je sponzorom Smeru a dostávala zákazky od štátu.“ Ide o firmu Ikores. "Jeho výzva je iba falošným a populistickým zastieracím manévrom na zakrytie vlastných finančných a majetkových škandálov,“ reagoval na Mikloša Ficov tlačový odbor.

01 - Modified: 2003-11-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Real krok od postupovej definitívy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 19:48