StoryEditor

Čo odznelo v parlamente

09.09.2010, 00:00

"O chvíľu by sme si možno zvykli aj na jeho, pre spisovnú slovenčinu také typické, OK, ktorým začína a končí skoro každú svoju myšlienku."
"Sulík svojim správaním zasadil referendu na Slovensku smrtiaci úder."

Expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico zdôvodňoval, prečo Richard Sulík nemôže byť šéfom parlamentu.

"Pán Fico, nezdieľam síce vaše hodnoty, ale uznával som vás ako zdatného stratéga a vynikajúceho politického marketéra. To, čo teraz predvádzate je splašený politický amatérizmus."

"Celkové náklady, aby sa Smer dostal do parlamentu neboli iba 300 miliónov čiernych korún. Existujú na to veľmi nepríjemné indície -- nahrávka, zmluva, ale najmä výpoveď priameho svedka. Takto sa v Taliansku rozoberajú mafiánske gangy, že nájdu človeka priamo odtiaľ, a ten ide svedčiť. Pán Hanzel je takýto svedok."
Predseda parlamentu a SaS Richard Sulík kritizoval Roberta Fica.

"Povedať, že ovplyvniť znamená kontrolovať, to je, ako keď niekto zavraždí niekoho strelou a povie, že ho nechcel zavraždiť, len chcel, aby mal v krvi viac železa."
Poslanec za Smer-SD a exminister vnútra Robert Kaliňák vyčítal Sulíkovi, že do okrskových volebných komisií nominovali svojich zástupcov, lebo môžu ovplyvniť sčítavanie hlasov.

"Je to nízka motivácia zakrývať vlastné prešľapy odstraňovaním sochy Svätopluka. Čo sa dá čakať od kultúrneho barbara, ktorý sa zjavne domnieva, že dejiny Slovenska sa začínajú momentom, kedy bola schválená rovná daň."
Poslanec za Smer Marek Maďarič vyčítal Sulíkovi postoj k soche na nádvorí Bratislavského hradu.

"Táto socha patrí na strechu Smeru a nie pred Hrad."
Poslanec za SDKÚ-DS Alexander Slafkovský obhajoval snahu o odstránenie Svätopluka.

"Tisíckrát radšej budem podporovať prostorekého Sulíka ako nejakého sociálne cítiaceho zlodeja a klamára."
Poslanec Igor Matovič z klubu SaS takto obhajoval Sulíka pred Ficom.

Nemáte zakomponovanú elementárnu slušnosť, ako my, a preto nepatríte na post predsedu parlamentu. Vaše heslo pred voľbami bolo: Fešák nie som, ale hrám fér. S tou prvou časťou vety sa dá súhlasiť. Ale to, čo predvádzate v politike ukazuje, že fér nehráte. Referendum je skôr pokračovaním predvolebnej kampane SaS.
Vytkla Sulíkovi poslankyňa a podpredsedníčka SNS Anna Belousovová s tým, že referenda sa osobne nezúčastní a na jeho ignoráciu vyzve aj členov a sympatizantov SNS.

Sme hrdí na to, čo sme spravili dnes poobede pre Slovensko?
Spýtal sa na záver rokovania k Sulíkovmu odvolávaniu spravodajca Gábor Gál z Mostu-Híd, poslanci sa potom odobrali na tajné hlasovanie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 21:52