StoryEditor

Poobzerajte sa po cenových výhodách. Ponúka ich takmer každý

11.03.2010, 23:00

Ak uprednostníte služby finančných spoločností pred platbou v hotovosti, môžete získať rôzne cenové výhody. To je tiež jedna z motivácií pri výbere finančných produktov. Napríklad spoločnosť Volkswagen finančné služby poskytuje klientom pri kúpe vozidiel Roomster a Fabia bezúročný úver počas jedného roka pri takzvanom tretinovom financovaní. Ide o financovanie, kde klient zaplatí pri kúpe jednu tretinu z ceny vozidla a potom ďalší rok nemusí platiť. Po tomto čase sa so spoločnosťou dohodne na ďalšom splácaní.

ČSOB Leasing zas ponúka značkový lízing na všetky vozidlá značiek Hyundai, Opel, Mitsubishi a Chevrolet. Akcie sa stále menia. "Aktuálne napríklad beží akcia pri novom Chevrolete Spark, kedy záujemca o financovanie cez ČSOB Leasing získa k autu zadarmo aj navigáciu," povedala Silvia Chachaľaková, manažérka tímu Marketing a podpora predaja. V minulosti to bolo napríklad nulové zvýšenie či poistenie zdarma.

Cenové akcie ponúkajú spoločne so zmluvnými finančnými partnermi takmer všetci predajcovia. Napríklad Renault vám pri špeciálnom financovaní zníži pôvodnú cenu modelu Mégane o tisíc eur. Nezaostávajú ani v autobazároch. V AAA Auto vám pri takomto financovaní cez zmluvných partnerov vedia spustiť cenu až o dvetisíc eur.
Zaujímavý je napríklad aj produkt Slovenskej sporiteľne, ktorá podľa hovorcu Štefana Frimmera poskytuje ako prvá banka na Slovensku možnosť vybaviť si spotrebný úver prostredníctvom internet bankingu.

Nech je však financovanie akokoľvek výhodné, v konečnom dôsledku vždy zaplatíte viac ako je cena auta. "V prípade, že má klient dosť peňazí, tak mu určite odporúčam kúpu v hotovosti. Tak nepreplatí ani euro," uzatvára majiteľka holdingu spoločností Auto Valušek Klaudia Valušková.

Každý produkt, či už úver alebo lízing, vám ponúka niekoľko špecifických výhod. V prospech lízingu hovorí podľa Erika Špánika, člena Predstavenstva Unicredit Leasing, rýchle spracovanie žiadosti, nižšie sadzby zákonného a havarijného poistenia ako pri individuálnom poistení. "Lízing je daňovo výhodnejší, keďže ho je možné odpísať za tri roky a tiež si vyžaduje malý počet dokumentov."

Výhodou úveru je zas podľa neho variabilný čas financovania, nemá žiadnu zostatkovú hodnotu ani poplatok za ukončenie zmluvy. "Je zaujímavý tiež pre platcov DPH, keďže je možné uplatniť jej jednorazový odpočet a zároveň v prvom roku odpísať štvrtinu z ceny automobilu," dodáva.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:57