StoryEditor

Sulíkovci opäť "ponúkajú" marihuanu

28.03.2011, 18:42
SaS sa témy marihuana napriek doterajšiemu odporu koaličných partnerov neplánuje vzdať.

Jej používanie chce povoliť pre začiatok aspoň na medicínske účely. Na lekársky predpis by mala byť podľa poslanca SaS zo zdravotníckeho výboru Petra Kalista marihuana dostupná pre smrteľne chorých pacientov.

„V iných krajinách je možné dostať marihuanu do domácej liečby na odporúčanie lekára za presne definovaných podmienok, pričom jej používanie je prísne sledované,“ vysvetľoval nám Kalist. Podľa neho marihuana môže zlepšiť život ťažko chorým pacientom. Ako pozitívum vníma aj to, že z marihuany sa nie je možné smrteľne predávkovať ako napríklad z morfia, ktoré sa v lekárstve podáva taktiež za prísnych podmienok.

„Pacienti by dostávali také malé dávky marihuany vo forme liekov, že by to ani nestačilo na nejaké zneužitie, predaj, či návyk,“ doplnil poslanec SaS. Marihuanu by sme podľa neho pre začiatok dovážali napríklad z Rakúska, kde rovnaký zákon už funguje v praxi. Práve Kalist sa pokúšal spomínaný návrh dostať do parlamentu už vo februári tohto roku, keďže preň SaS nezískala potrebnú podporu v koalícii, návrh zostal „v šuflíku“.

 


 Celý článok čítajte v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 07:45