StoryEditor

Za deň práce pre parlament 2009 eur

08.07.2010, 19:16
Jedenásti poslanci, ktorí sú náhradníkmi za ministrov Ficovej vlády, už dnes končia, no dostanú mesačný plat.

Rozprávkový zárobok získajú jedenásti poslanci, ktorí v parlamente včera nahradili ministrov Ficovej vlády. V poslaneckej lavici strávili iba včerajšok, dnes sa už s prácou pre parlament rozlúčia. Za párhodinovú službu pre zákonodarný zbor dostanú na účet 2 009 eur.
Práca to pritom nebola nijak zložitá. Novozvolený poslanci včera skladali svoj poslanecký sľub. Celý akt, počas ktorého v sále všetci stáli, trval takmer hodinu. Potom nasledovala tajná voľba predsedu a troch podpredsedov parlamentu. Za ňou ešte zvolenie šéfov parlamentných výborov.

Mesačný plat za deň 
Náhradníci včera ráno nastúpili do parlamentu namiesto Ficových ministrov, ktorí sa ešte nemohli ujať poslaneckej funkcie. Post ministra je totiž nezlučiteľný s poslaneckým miestom. Náhradníkov už dnes pošlú preč zo snemovne, lebo prezident Ivan Gašparovič včera večer po ustanovujúcej schôdzi parlamentu Ficov kabinet odvolal.
 Podľa zákona je jedno, že náhradníci strávili v parlamente jeden deň, nárok majú na mesačný poslanecký plat. Náhradníčka za odchádzajúceho premiéra Roberta Fica Oľga Nachtmannová zo Smeru si myslí, že peniaze si zaslúži. „Vždy to tak bolo. Je to zákon,“ bráni sa Nachtmannová.

Jednodňoví poslanci:
Oľga Nachtmannová (Smer-SD)
Lea Grečková (Smer-SD)
Branislav Bačík (Smer-SD)
Ján Kvorka (Smer-SD)
Ján Zvonár (Smer-SD)
Emília Müllerová (Smer-SD)
Milan Mojš (Smer-SD)
Ján Babič (Smer-SD)
Ivan Šaško (SNS)
Mária Janíková (Smer-SD)
Juraj Štofko (Smer-SD)


Celý článok čítajte v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 08:40