StoryEditor

Sulík: Moju stranu sleduje SIS

01.06.2010, 00:00

Stranu Richarda Sulíka SaS údajne sleduje Slovenská informačná služba. Predseda strany Sulík síce nemá nejaké priame a jasné dôkazy, no tvrdí, že mu to vyplynulo z viacerých indícií.

Svoje podozrenie okolo aktivít tajnej služby voči jeho strane potvrdil denníku SME. "Opierame sa o rôzne informácie, ktoré sme dostali. Určité indície, ktoré boli na nás vytiahnuté, nemožno zistiť len tak z internetu. Napríklad to, že náš jeden kandidát v Nemecku bol podmienečne odsúdený, to už nie je vec, ktorú zistíte len tak," povedal šéf SaS Sulík.

Narážal na prípad podnikateľa Vladimíra Kabaňu, ktorý po tom, čo médiá priniesli informáciu, že bol v 90. rokoch v Nemecku podmienečne odsúdený na dva roky za falšovanie technických preukazov, odstúpil z kandidátky SaS. Pôvodne 25-ťka na kandidátke svoj krok odôvodnila tým, že "nedopustí, aby za jeho chybu z minulosti platila strana".

Sulík dodal, že ak je tajná služba používaná na sledovanie konkurenčných politických strán, považuje to za nehoráznosť. Hovorca Slovenskej informačnej služby Alexander Kurtanský toto podozrenie komentoval len stručne. "Slovenská informačná služba sa nebude vyjadrovať k medializovaným konštrukciám politikov," reagoval pre HN.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 17:37