StoryEditor

Sulík opäť podráždil Obyčajných ľudí

27.03.2011, 19:00
SaS "snemovala" bez poslancov, ktorí držia koalícii väčšinu. Nedôverujú nám, tvrdí Viskupič.

Vzťahy medzi Richardom Sulíkom a Obyčajnými ľuďmi dostali ďalšiu trhlinu. SaS zavŕšila v sobotu druhý rok svojej politickej existencie. Na slávnostný kongres pozvala v sobotu všetkých významných partnerov z koalície – okrem Obyčajných ľudí, ktorí sú súčasťou jej poslaneckého klubu.

Lebo nie sú strana

Pozvánka pritom prišla aj poslancom z OKS, ktorí sú taktiež „iba“ súčasťou poslaneckého klubu – v tomto prípade Mosta-Híd. „OKS je politická strana, Obyčajní ľudia nemajú politickú stranu, šlo o stranícky kongres, tak sa pozývali predstavitelia politických strán,“ vysvetľuje Sulíkova tajomníčka Tatiana Tóthová. Podľa nej nešlo o nič úmyselné a strana naďalej Obyčajných ľudí akceptuje a normálne s nimi komunikuje.

Predstavitelia Obyčajných ľudí vnímajú celú situáciu však úplne inak. „To, že nepozvali mňa, chápem, ale to, že nepozvali svojich poslancov, nie. Je to minimálne čudné,“ reagoval pre HN šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič, ktorého vo februári tohto roku SaS vylúčila zo svojho klubu a stal sa nezávislým poslancom. Jeho kolegovia po dohode so Sulíkom v klube zostali – bez ich hlasov by totiž koalícia stratila väčšinu v parlamente. Jeden z Obyčajných ľudí Jozef Viskupič vníma postoj SaS k svojim trom poslancom ako prejav nedôvery. „Vydali signál, že sa od nás chcú dištancovať. Ale keď nám nedôverujú, prečo nás držia v klube?“ reagoval Viskupič s tým, že SaS ukázala, že potrebuje len ich hlasy. On a zvyšní dvaja poslanci podľa neho vyjadrili vôľu opustiť klub spolu s Matovičom, nakoniec sa však na Sulíkov tlak rozhodli zostať minimálne dovtedy, kým Matovič nezaloží politickú stranu. „Zostali sme, dodržiavame morálny záväzok a dohody a očakávali sme tímovú spoluprácu,“ dodal poslanec.

 


 Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 03:15