StoryEditor

Interblue sedí na miliónoch

14.12.2009, 19:15
Škandál okolo emisií pokračuje a riešenie je v nedohľadne. Spoločnosť Interblue Group nevidí dôvod, aby sa s ministerstvom životného prostredia na čele s Jozefom Medveďom (na snímke) dohodla na ukončení kontraktu čím skôr.

Švajčiarska firma pritom argumentuje, že envirorezort si stále nesplnil svoju povinnosť - nepredložil im podrobnejšiu dokumentáciu minutých peňazí na zelené projekty.

Milióny vo vzduchu
Firma odmietla Slovensku poslať na účet 15 miliónov eur ako doplatok za už predané kvóty. „Posledný možný dátum prezentovať nám projekty detailnejšie bol podľa zmluvy 1. decembra 2009. Dodnes sme nedostali žiadnu medzinárodne akceptovateľnú správu. Všetko, čo máme, je list poslaný faxom," reagovala spoločnosť Interblue Group pre HN.

Stretnutie sa nekoná
Ide o list, ktorý ministerstvo poslalo s tým, že trvajú na správnosti vypracovanej Zelenej investičnej schémy a navrhli tri termíny na osobné stretnutie s konateľkou Interblue Janou Lütken. Tá sa však odvtedy ministerstvu neozvala a nepotvrdila ani, či jej termíny vyhovujú.

Pracovníčka firmy nám pred pár dňami povedala, že Lütken sa na Slovensko do Vianoc nechystá. A to, že na osobné stretnutie so štátnym tajomníkom rezortu Miloslavom Šebekom (Smer-SD) nevyužije ani ďalšie dva tohtotýždňové termíny, potvrdila HN spoločnosť včera. „My sme pánovi Šebekovi navrhli ďalšie možné termíny na stretnutie." Presné dátumy, kedy by to malo byť a či ešte tento rok, nám však nepovedala.

Minister Medveď mlčí
Od ministerstva sme žiadne konkrétne reakcie na naše otázky včera nedostali. „V súvislosti s ukončením vzťahu s Interblue Group hľadáme najoptimálnejší spôsob pre Slovenskú republiku. V súčasnosti nebudeme zverejňovať bližšie informácie," odkázala hovorkyňa rezortu Jana Kaplanová.


Viac o téme nájdete v zajtrajších
Hospodárskych novinách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:31