StoryEditor

Anketa: Našli ste v programoch politických strán niečo pre seba?

23.04.2010, 00:00
Autor:
tajtaj

Peter Benčurik, Slavia Capital
Z hľadiska zlepšovania podnikateľského prostredia by sme v programoch politických strán uvítali zníženie administratívnych bariér a zvýšenie vymožiteľnosti práva. Uvítali by sme systemizáciu v spotrebných daniach, kedy prichádza k evidentnej diskriminácii jednej skupiny podnikateľov na úkor inej -- napríklad výrobcovia liehovín verzus producenti vína. Z hľadiska hospodárskej politiky odporúčame sa sústrediť na anticyklické sektory -- napríklad umožniť veľkým potravinárskym podnikom čerpať prostriedky EÚ na produktové inovácie či výskum a vývoj. Podpora investícií zahraničných i domácich subjektov, ich následná transformácia do výroby, predaja, exportu a spotreby by mala byť stimulom na rast ekonomiky. Uvítali by sme intenzívnejšiu asistenciu štátu na podporu exportu.

Daniela Rážová, Bond Reality
Určite by malo byť podporované stredné podnikanie. Z legislatívy by som prijala, keby s nami v rámci Asociácie realitných maklérov začali spolupracovať na nejakej úprave činnosti realitných maklérov. A pre každého podnikateľa sú lepšie nižšie dane.

Peter Meier, Nábytok Galan
Privítal by som, aby sa konečne zlepšila situácia v podnikateľskom prostredí, hlavne v ťažkých časoch hospodárskej krízy, najmä po tom, čo sa rok o tom len rozpráva, vyratúvajú sa opatrenia, no my necítime ani jedno jediné. Politici by mali začať reálne pomáhať v týchto časoch podnikateľom na Slovensku. Dobré by bolo, aby sa podporovala nejakými opatreniami zamestnanosť. Minulý rok sme otvárali 25 pracovných miest, tešil som sa, že sa urobí niečo aj pre tých, ktorí vytvárajú pracovné miesta, no nič sa neudialo. Uvítal by som napríklad, aby sa štát podieľal zvýhodneným financovaním alebo štátnymi zárukami a podporil firmy, podnikateľov tak, aby ľahšie prefinancovali toto ťažké obdobie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 18:30