StoryEditor

Prezident manipuluje, tvrdí redaktor "denníka RSS"

03.01.2013, 18:30
Autor:
zpzp
Redaktor Marek Vagovič (na snímke) hovorí o prezidentovom omyle v minirozhovore pre HN.

Môj článok prekrútil, hovorí novinár Marek Vagovič z časopisu .týždeň, ktorého prezident Ivan Gašparovič zaradil do nejestvujúceho denníka RSS. Citát z jeho článku použil ako jeden z argumentov na vymenovanie Jozefa Čentéša.

Nahnevalo vás, že prezident použil váš článok v oficiálnom zdôvodnení svojho rozhodnutia?
Ani nie, tento typ podpásoviek používajú politici bežne. Každému, kto si prečíta môj článok, však musí byť jasné, ako som to myslel, pričom sa stalo presne to, na čo som upozorňoval. To znamená, že prezident využije Čentéšov trapas so skartáciou výpovede poslanca Matoviča ako zámienku, aby ho nemusel vymenovať za generálneho prokurátora. Gašparovič už navyše podobným spôsobom prekrútil aj stanovisko sudkyne Ústavného súdu Ľudmily Gajdošíkovej, keď tvrdil, že vyzvala Jozefa Čentéša, aby odišiel z prokuratúry, hoci nič také ani len nenaznačila. Typický komunista, manipulátor a oportunista, ktorý sa po celý čas vo funkcii správa, akoby bol členom Smeru.

Čo hovoríte na to, že si v prezidentskej kancelárii pomýlili časopis .týždeň s nejestvujúcim denníkom RSS?
V prípade nášho prezidenta ma už asi nič neprekvapí – snáď len to, ak by si pomýlil Slovan so Spartou, alebo Messiho s Ronaldom, čo sa mu však zrejme nemôže stať, keďže väčšinu času sa evidentne zaoberá futbalom a hokejom, Čentéš je len taká bokovka. Problém je, že na takýto "skvelý" monitoring tlače, aký zbúchala jeho prezidetská kancelária, sa všetci skladáme zo svojich daní. Toto ma hnevá oveľa viac ako ďalší zo série jeho nekonečných trapasov. Okrem toho, za čo vlastne dostal Gašparovič vysokoškolský titul, keď sa musí ako právnik v takej doležitej kauze odvolávať na nejaké citáty z novín? Za toto dostáva mesačne ako prezident okolo 8-tisíc eur?

Čo sa dnes udialo v kauze Gašparovič vs. Čentéš

Slováci sa búria. Chcú odvolať Gašparoviča

Sulíkovci chcú obžalovať Gašparoviča

Fico: Parlamentu nič nebráni, aby zvolil nového prokurátora

Čentéš podal ústavnú sťažnosť na rozhodnutie Gašparoviča

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:05