StoryEditor

Maďarič: Kritika Šefčoviča zo strany Fideszu je podraz

17.01.2010, 13:49
Autor:
TASRTASR
Kritika slovenského kandidáta na eurokomisára Maroša Šefčoviča zo strany europoslancov za Fidesz pre údajný protirómsky výrok je podraz.

Vyhlásil to dnes v diskusnej relácii STV O 5 minút 12 minister kultúry a podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič, ktorý ju navyše považuje aj za trápnu a protislovensky zameranú. Zároveň dodal, že vláda SR si za Šefčovičom stojí.

"Maroš Šefčovič je špičkový diplomat. Preukázal to tak, ako doteraz pracoval a bolo to preukázané aj tým, že Manuel Barroso si ho zvolil za podpredsedu Komisie. To je tiež určitý signál, ako si ho považuje. A dostal aj veľmi dôležité portfólio - v podstate organizovať život Európskej komisie," zdôraznil Maďarič, podľa ktorého práve toto "niekomu prekáža".

Myslí si, že takýto útok na ešte nepotvrdeného komisára Šefčoviča zo strany europoslancov za Fidesz je pokrytectvo a podraz. "Pretože ak oni obviňujú niekoho od nás z protirómskych postojov a napríklad na minuloročnej spomienke rómskeho holokaustu v Maďarsku sa nezúčastnil ani jeden z poslancov za Fidesz, tak potom kritika europoslancov za Fidesz o údajných protirómskych postojoch pána Šefčoviča je absolútne nedôveryhodná," tvrdí Maďarič.

Predseda KDH Ján Figeľ si želá, aby sa celý incident vyjasnil. Zároveň si nemyslí, že by bola pozícia Šefčoviča ohrozená. "Ja si myslím, že to je mu pripisované, je to údajný výrok, nepotvrdený," poznamenal. Pripomenul tiež, že slovenskí europoslanci vrátane tých za KDH sa slovenského nominanta zastali.

Ako ďalej uviedol, je práve na vypočutí kandidátov na eurokomisárov, "aby vyjasnilo, dopovedalo a viedlo ďalej vzťah medzi eurokomisármi a europoslancami".

S výhradami voči Šefčovičovi prišli minulý týždeň dvaja maďarskí poslanci za stranu Fidesz. Dôvodom je údajné protirómske vyhlásenie Šefčoviča spred piatich rokov, že Rómovia zneužívajú slovenský sociálny systém. Maďarov podporil aj šéf frakcie ľudovcov Joseph Daul, ktorý toto vyjadrenie označil za neakceptovateľné. Od Šefčoviča sa čaká vysvetlenie na jeho pondelňajšom híringu.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 10:50