StoryEditor

Sulík o svojom odchode mlčí

26.02.2012, 23:00
Sulík sa cez víkend pred médiami zatajoval. Jeho kolegovia nechceli prezradiť, či rokovali o jeho zotrvaní na kandidátke.

Predseda SaS Richard Sulík sa cez víkend pred médiami zatajoval. Jeho stranícki kolegovia nechceli prezradiť ani to, či rokovali o jeho zotrvaní na kandidátke. Strana povie viac dnes. Sulík pravdepodobne zostane jej volebným lídrom, pretože vedenie za ním stojí.

Po sobotňajšom návrate z pracovnej cesty v USA si Sulík presmeroval všetky telefonáty na hovorkyňu strany. Tatiana Tóthová poskytla médiám iba jedinú informáciu, že Sulík sa pred ne postaví dnes popoludní. Prečo sa k zverejneniu videozáznamov zo stretnutia s podnikateľom Mariánom Kočnerom nevyjadril počas víkendu, neuviedla. Sulíka včera v televíznych diskusiách obhajovali Daniel Krajcer aj Jozef Kollár. Ani jeden z nich nevidí dôvod na jeho odchod z kandidátky, ktorý šéf liberálov pripustil koncom pracovného týždňa pre denník SME.

O tejto možnosti a ďalších krokoch strany malo včera podvečer rokovať jej vedenie. Či sa napokon zišlo, však nikto nepotvrdil. V strane sa dohodli, že do oficiálnej tlačovej besedy o všetkých vnútrostraníckych témach pomlčia. Podpredseda SaS Ľubomír Galko sa domnieva, že denník skreslil Sulíkove slová a v skutočnosti odchod nezvažuje. „Iba sa chcel poradiť, ako ďalej voči špinavým útokom na SaS, ktoré majú prekryť Gorilu,“ vysvetlil Galko. Politik je presvedčený, že za Sulíkom stojí celá strana.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 20:23