StoryEditor

SaS sa vzdala Krajcera, za župana podporí Freša

18.02.2013, 23:00
Autor:
zpzp
Predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi sa zvyšujú šance na zotrvanie v kresle župana.

  Pravica sa včera dohodla, že podporí jedného kandidáta na predsedu bratislavského samosprávneho kraja. Ustúpila SaS, ktorá chcela do volieb postaviť exministra kultúry Daniela Krajcera.

„Sme blízko k dohode,“ potvrdil podpredseda SaS Juraj Miškov. Otvorená zostala otázka spoločnej kandidátky na poslancov, kde sa zatiaľ nezhodli na rozdelení miest. „Jedna strana si vyžiadala čas na rozmyslenie," dodal Miškov. Podľa informácií HN je to KDH, ktoré chce na krajskej rade prerokovať počty určené kresťanským demokratom.

„Stranu Most-Híd teší, že rokovania v bratislavskom kraji boli úspešné,“ uviedla hovorkyňa Mostu Zuzana Bačiak Masaryková. Dohodu na županovi podľa Mostu už nič nemôže narušiť.

Bratislavská župa je pre pravicu dôležitá, keďže ide o poslednú baštu, ktorú neovládol Smer-SD. Vo všetkých ostatných vyhral kandidát s podporou Ficovej strany. Frešo povedal, že bude kandidovať, ak ho podporia všetky pravicové strany. V súčasnosti má podporu SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a SaS, pridať sa ešte môžu menšie strany ako OKS a nový subjekt Daniela Lipšica NOVA. Župné voľby budú tento rok v novembri. Smer-SD do nich zrejme v Bratislave postaví europoslankyňu Moniku Flašíkovú Beňovú. (zp)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 09:12