TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Testovanie nie je alternatíva k očkovaniu. Niektorí politici naskočili na populistickú vlnu, tvrdí Remišová

06.07.2021, 13:36
Autor:
TASRTASRmahomaho
Vicepremiérka Veronika Remišová uviedla, že každý jeden občan môže pomôcť k tomu, aby tretia vlna v krajine bola slabšia. 

Strana Za ľudí podporuje zvýšenie zaočkovanosti na Slovensku, aj preto vyzvala počas pondelkovej tlačovej konferencie líderka strany a ministerka investícií a informatizácie Veronika Remišová občanov na to, aby sa dali zaočkovať.

"Vidíme, že miera zaočkovanosti je na Slovensku stále nízka," uviedla. Ako tvrdí, podporujú aj výhody pre zaočkovaných.

Podľa nej každý jeden občan, ktorý sa dá zaočkovať, pomáha sebe, svojej rodine a Slovensku.

​Rovnako, ako tvrdí, každý jeden občan môže pomôcť k tomu, aby tretia vlna v krajine bola slabšia. 

Remišová tvrdí, že na Slovensku nebude žiadna kategorizácia ľudí na zaočkovaných a nezaočkovaných. 

"Každý človek si môže slobodne vybrať. Ale keď tento slobodný výber uplatní, zároveň si musí byť vedomý dôsledkov a zodpovednosti, ktoré z tohto slobodného výberu plynú," hovorí.

Poukázala na skutočnosť, že Slovensko je zatiaľ medzi krajinami s najnižším počtom nakazených delta variantom.

Testovanie však podľa Remišovej nie je alternatívou k očkovaniu. "Celý čas sme počúvali, aké je testovanie neefektívne a drahé. Počúvali sme to aj od koaličných partnerov," hovorí.

"Ľudia, ktorí sa nemôžu dať zaočkovať, pretože majú nejaké zdravotné problémy, tí by mali mať testovanie zadarmo," povedala.

Zároveň si vie predstaviť, že by v niektorých konkrétnych prípadoch mali alebo nemali mať občania nárok na štyri antigénové testovania mesačne zadarmo.

Tvrdí, že pri očkovaní naskočili niektorí politici na populistickú vlnu. "Myslím si, že je potrebné robiť také opatrenia, ktoré by chránili občanov a Slovensko. Je tu vakcína, je zadarmo, treba sa dať zaočkovať," dodala. 

01 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 02 - Modified: 2024-03-19 12:43:08 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko ocenilo prácu špeciálnych prokurátorov. Korupcia viac nebude postihovaná, myslí si Remišová 03 - Modified: 2024-03-14 19:50:03 - Feat.: - Title: Raši reaguje na Remišovú. Odmieta, že by podujatie rezortu slúžilo na prezentáciu Pellegriniho 04 - Modified: 2024-03-14 06:08:33 - Feat.: - Title: Záškrt po dekádach zabíja, čierneho kašľu pribúda. Antivaxeri sú ako sekta, tvrdí pediatrička 05 - Modified: 2024-03-12 10:37:15 - Feat.: - Title: Remišová: RTVS má byť po novom slúžkou vládnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 16:52