TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Nič také sa nikdy nestalo. Za všetkým stojí Matovič, reaguje Pellegrini na informácie o úplatku

07.07.2021, 12:15
Autor:
TASRTASR
Medializovanú výpoveď exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho vníma ako nástroj politického boja.

Expremiér a líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini odmieta, že by zobral finančnú odmenu za projekt virtuálnej registračnej pokladnice.

Na stredajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že za všetkým stojí expremiér Igor Matovič (OĽANO) a ide o snahu pošpiniť najsilnejšiu opozičnú stranu.

Medializovanú výpoveď exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho vníma ako nástroj politického boja. Pellegrini deklaroval, že je pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní.

"Niečo také, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva, sa nikdy nestalo. Od Františka I. ani od nikoho iného v tejto krajine som nikdy za nič nepožadoval žiadnu výhodu, žiadnu finančnú odmenu, žiadnu motiváciu, ani nič iné," podčiarkol.

Pýta sa kompetentných orgánov, ako mohlo dôjsť k únikom z výpovedí a tomu, že ich médiá citujú, nezaoberajúc sa tým, že niečo z toho môže byť klamstvo.

Nevie, na základe čoho bývalý šéf finančnej správy takto vypovedá, no verí, že sa raz ukáže, kto ho na to naviedol.

Pellegrini hovorí, že ide o dielo Matoviča a jeho skupinky. "Je to on, ktorý sa vyžíva v aktivitách podlého, pomstychtivého charakteru," poznamenal s tým, že sa snaží navodiť dojem spravodlivosti.

Dodal, že sa pritom stretával s viacerými súčasnými "kajúcnikmi". Pellegrini pripomenul aj správu Slovenskej informačnej služby (SIS) o tom, že sa manipuluje vyšetrovanie káuz. Vie si predstaviť, že ľudia sú po dobe vo väzbe schopní vypovedať tak, ako ich navedú.

O úplatku vo výške 150-tisíc eur pre Pellegriniho majú vypovedať bývalý šéf finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Michal Suchoba, ktorí sú obvinení v kauze Mýtnik. Informovali o tom spravodajské portály topky.sk a aktuality.sk.

Údajná korupcia sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy.

Peniaze mali ísť cez prostredníka Miroslava Výboha, dať mu ich mal podnikateľ Suchoba v škatuliach od šampanského.

01 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 02 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 03 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 04 - Modified: 2024-04-12 08:29:23 - Feat.: - Title: Koalícia nerokuje o výmenách rezortov, iba o poste šéfa parlamentu, odkazuje Pellegriniho Hlas 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 07:59