StoryEditor

Zemková natiahne večerné správy

30.09.2011, 00:00

Športoví fanúšikovia sa na Dvojke môžu tešiť na šampionáty aj olympiádu.

Večerné spravodajstvo na verejnoprávnej televízii bude trvať od nového roka až 55 minút. Generálna riaditeľka Rozhlasu a televízie Slovenska Miloslava Zemková chce zvýšiť jeho dôveryhodnosť a kvalitu. "Ak manažment vraví, že spravodajstvo je programová priorita, tak sa to musí premietnuť aj do rozpočtu. Pri skvalitňovaní spravodajstva však ide o nápad, atraktívne spracovanie tém. Chceme ponúknuť informácie, ktoré sú užitočné," povedal riaditeľ televízneho programu Andrej Miklánek. Za natiahnutím spravodajstva je spojenie regionálnych s hlavnými, športovými správami predpoveďou počasia. Časom sa zmení aj štúdio, zvučky a televízia prejde na širokouhlý formát.

Šport na Dvojke
Jednotka má byť rodinný okruh so sledovanosťou nad 15 percent, Dvojku chce Zemková vyprofilovať pre náročnejšieho diváka. Športoví fanúšikovia nájdu budúci rok olympijské hry, hokejový šampionát aj futbalové Euro na Dvojke. Zemková nevylúčila, že mimoriadne atraktívne prenosy budú na Jednotke. Momentálne nie sú v televízii spokojní s viacerými programami, najmä so seriálom Gympel. "Je určený pre mladších divákov a pozerajú ho skôr starší a aj tých je málo. Budeme tlačiť na úpravu dramaturgie," povedal Miklánek.

Web iba v plánoch
Miloslava Zemková plánuje spustiť nový web. Peniaze naň zatiaľ nemá, ale verí, že sa ich podarí nájsť už budúci rok. Multimediálny obsah by malo tvoriť aktuálne spravodajstvo, archív televíznych relácii aj pôvodný program špeciálne pre web. Mal by pracovať aj s televíznym archívom, ktorý chce Zemková v najbližšiom čase zdigitalizovať. "Archív je hodnota, to čo nik iný nemá," povedala.

Menšie zmeny čakajú aj rozhlas, pôjde predovšetkým o to, aby sa Rádio Slovensko a Regina neprekrývali. "Keď niekto počúva analytickú reláciu a prepne si na ďalší okruh, nestane sa, aby aj tam bola ekonomika," vysvetlila. Prvými viditeľnými výsledkami spojenia rozhlasu a televízie budú sťahovanie regionálnych štúdií. "V Košiciach presunieme rozhlasákov do televízneho areálu, v Banskej Bystrici sa televízia presťahuje do terajších priestorov rozhlasu," povedala Zemková.
Jozef Kotris

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 18:00