TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Čaputová: Je nepochopiteľné, že Matovič neuvoľnil peniaze Lengvarskému na očkovaciu kampaň

12.07.2021, 12:45
Autor:
TASRTASR
Minister financií uviedol, že dôvodom, prečo jeho rezort zatiaľ neodobril zdroje na mediálnu podporu očkovacej kampane, je to, že strážia efektivitu vynakladania verejných prostriedkov.

Dôvody, pre ktoré sa neuvoľnili peniaze na očkovaciu kampaň, sú nepochopiteľné. Je potrebné, aby si to ministri medzi sebou vysvetlili. Vyhlásila to prezidentka Zuzana Čaputová.

Uviedla to v reakcii na to, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) zatiaľ neuvoľnil prostriedky na kampaň a žiadal od ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) doplniť podklady.

"Dôvody sú pre mňa nezrozumiteľné vzhľadom na to, že očkovacia kampaň je úplne legitímna stratégia. Robia to takmer všetky krajiny sveta práve preto, aby vysvetlili očkovanie a jeho výhody a význam pre spoločnosť. Je treba, aby to robila aj SR. Viem, že očkovacia kampaň je pripravená. Dôvody, pre ktoré sa to nedeje alebo nie sú na to uvoľnené peniaze, sú pre mňa nepochopiteľné a je veľmi potrebné, aby si to ministri medzi sebou vysvetlili," povedala hlava štátu novinárom počas návštevy mobilnej očkovacej jednotky v obci Rosina pri Žiline.

Minister financií minulý týždeň uviedol, že dôvodom, prečo jeho rezort zatiaľ neodobril financie na mediálnu podporu očkovacej kampane, je to, že strážia efektivitu vynakladania verejných prostriedkov. Z tohto dôvodu sa rezort financií obrátil na Ministerstvo zdravotníctva, aby informovalo, v akých médiách a s akými vyrokovanými zľavami bude poskytnutý reklamný priestor na očkovaciu kampaň.

Rezort zdravotníctva v pondelok informoval, že doplnil potrebné údaje k žiadosti o zvýšenie finančných zdrojov na podporu očkovacej kampane. Tvrdí tiež, že informačná kampaň sa na Slovensku realizuje kontinuálne. Začiatkom mája spustilo ministerstvo prvú fázu celoslovenskej mobilizačnej kampane. Trvala do 27. júna a šírila sa najmä on-line prostredníctvom televízie a tiež rádií.

Na rozhlasových staniciach sa podľa rezortu realizuje rozhlasová kampaň Zaočkuj babku. V on-line priestore má rezort pripravené videospoty odborníkov. Regionálna kampaň sa zasa zameriava na zvýšenie povedomia o účasti na očkovaní prostredníctvom stotožnenia s podpornou osobnosťou. Kampaň potrvá do 15. októbra, prispôsobuje sa aktuálnemu vývoju.

01 - Modified: 2021-07-12 05:43:09 - Feat.: 0 - Title: Lengvarský verzus Matovič. Politológ vysvetlil, čo môže šéfa OĽaNO mimoriadne zlostiť
01 - Modified: 2024-04-16 12:44:58 - Feat.: - Title: Čaputová poďakovala Dudovi za spoluprácu počas náročného obdobia. Dostala najvyššie štátne vyznamenanie 02 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-11 12:03:33 - Feat.: - Title: Nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka, ohradila sa Čaputová proti vulgárnym nadávkam 05 - Modified: 2024-04-10 17:31:29 - Feat.: - Title: "Dôležitosť Únie ukázal aj covid" Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 21:06