StoryEditor

Fico: Smer sa netrasie, že s ním osempercentná strana nepôjde do vlády

17.04.2015, 13:31
Autor:
SITASITA
Podpredsedovi parlamentu Jánovi Figeľovi podľa premiéra záleží na tom, či bude mať bavorák a tri sekretárky.

Smer-SD sa podľa premiéra Roberta Fica netrasie, či odvolávaním podpredsedu NR SR Jána Figeľa nebude zmarená možná povolebná koalícia s KDH. „My nie sme strana, ktorá sa trasie, či nejaká osempercentná strana s nami pôjde do vlády. Nebudeme visieť na šnúrkach gatí Figeľa. Ľudia rozhodnú, ako bude vyzerať vláda, nie Figeľ,“ vyhlásil dnes na tlačovej besede Fico s tým, že Smer-SD sa koalíciami dnes nezaoberá. „Ak ľudia rozhodnú, že sa vytvorí nový zlepenec, bude zlepenec,“ konštatoval.

Zároveň kritizoval KDH za prijatie Alojza Hlinu do poslaneckého klubu KDH. Novinárov sa pýtal, ako má veriť kresťanským demokratom, keď zobrali medzi seba Hlinu, ktorý predával tričká s nápisom Milujem Mečiara, pritom KDH opakovane navrhuje zrušenie amnestií Mečiara. „Hlina je dnes hlavná hlásna trúba poslaneckého klubu KDH. Až takto musí klesnúť KDH? Však Hlina fyzicky napadol poslanca NR SR, kradol vlajky iných strán z ich budovy,“ upozornil Fico.

Podpredsedovi parlamentu Jánovi Figeľovi podľa premiéra záleží na tom, či bude mať bavorák a tri sekretárky. „Figeľ má politickú zodpovednosť a ak by mal trošku sebareflexiu, sám by odstúpil,“ vyhlásil Fico s tým, že Figeľ nestaval diaľnice lacno, ale za cenu deštruovania malých firiem. „My sme ukázali vo viacerých prípadoch, že sa vieme pozrieť do zrkadla. Spomeňme si, čo urobil predseda NR SR Pavol Paška a podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová,“ uviedol príklad funkcionárov, ktorí odstúpili na jeseň po kauze nákupu CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.

V posledných dňoch podľa Fica prichádzajú dôkazy o zodpovednosti za to, v akom stave sú dnes živnostníci a malé firmy. „Chcem, aby sme oddelili politickú a trestnoprávnu zodpovednosť. Veríme, že budú obvinené konkrétne osoby. Konatelia museli vedieť, že nebudú schopní platiť subdodávateľom. Musí však byť vyvodená aj politická zodpovednosť,“ konštatoval.
Odvolávanie Figeľa je podľa Fica prirodzené pokračovanie v diskusii, aby bolo evidentné, ako vznikli problémy živnostníkov. „Domnievali sme sa, že bude k tomuto bodu vecná diskusia. Spadlo to však do rétoriky opozície, ktorá odišla od problému. Figeľ na rokovaní ani nie je. Opozícia sa prestala starať o poškodených ľudí konaním Jána Figeľa,“ povedal.

Zároveň pripomenul, ako Smeru merali v parlamente, keď bol v opozícii, čas na starých televízoroch. Pripomenul tiež, že na noci dlhých nožov bol prítomný ako jediný opozičný politik práve on. „Stačilo cirkusového predstavenia opozície. Strácame čas. Vrátime sa k Figeľovi, ale musíme sa vrátiť k podstate problému, k riešeniu situácie ľudí, ktorých poškodil Figeľ.Potom sa vrátime k problematike odvolávania Figeľa,“ uviedol Fico, podľa ktorého poslanci Smeru rešpektujú pravidlá hry a postupujú podľa zákona. „Vidíme jasnú politickú zodpovednosť Figeľa, ktorý poškodil stovky malých firiem,“ dodal.

01 - Modified: 2007-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kamarát s médiami
01 - Modified: 2022-04-27 11:57:45 - Feat.: - Title: Vláda nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra. Kollár vyzval Mikulca, aby konečne odstúpil 02 - Modified: 2022-04-06 14:16:38 - Feat.: - Title: Dokumentaristka Lacková: Rómovia boli obeťami vojny, ale vôbec sa nevie, že boli aj partizáni 03 - Modified: 2022-02-22 10:45:01 - Feat.: - Title: Blanár čítal z uznesenia generálnej prokuratúry. Mikulec mal podľa Smeru odstúpiť dávno sám 04 - Modified: 2022-02-22 08:45:49 - Feat.: - Title: Pellegrini: Mikulec vo funkcii zlyhal. Po jeho odvolaní by sa demokracia mohla opäť nadýchnuť 05 - Modified: 2022-02-18 12:29:46 - Feat.: - Title: Odvolávanie ministra vnútra. Mikulec je podľa Fica Matovičov poskok, skritizoval aj prezidentku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:34