StoryEditor

Koniec Smeru? Rozdrobená pravica môže byť výhodou, tvrdí Matovič

28.12.2014, 10:54
Autor:
TASRTASR

Predstavitelia OĽaNO, SaS, NOVA a poslanec Alojz Hlina, ktorí posledné týždne intenzívne spolupracujú, sú politici s novším zmýšľaním. Pre TASR to povedal šéf Obyčajných Igor Matovič s tým, že štandardné politické zmýšľanie na Slovensku je dostať sa do politiky za účelom vlastného prospechu.

"Myslím si, že nikto z nás štyroch nešiel do politiky, aby získal pre seba osobný prospech," deklaroval Matovič. Na margo ďalšej spolupráce tejto štvorky podotkol, že ak si niekto myslí, že z toho hneď bude koalícia, tak on to nepredpokladá. "Osobne si myslím, že najväčšia nevýhoda, ktorú Robert Fico pripisuje opozícii, že je rozdelená do viacerých strán, môže byť najväčšia výhoda pre pravicového voliča. Je náročnejší a ak bude mať päť či šesť možností na výber, bude spokojnejší, akoby mal jedinú voľbu. Pravicový volič totiž neodpúšťa," upozornil.


Zľava Alojz Hlina, Daniel Lipšic, Igor Matovič a Richard Sulík. Snímka: SITA/Jozef Jakubčo

O Hlinovi, ktorý je jedným z najaktívnejších poslancov NR SR vôbec, si Matovič nemyslí, že má potenciál byť lídrom opozície. "Lídrom určite nie, ale užitočným prvkom v opozícii určite áno. On vie vystihnúť tému, jasne sa vyjadriť, ale v kritických a zlomových situáciách sa správa až príliš nezodpovedne. Je stvorený na výborného opozičného politika, neviem či niekedy vládneho," poznamenal.

Alojz Hlina sa do parlamentu dostal na kandidátke OĽaNO, po nezhodách s Matovičom z klubu Obyčajných vystúpil a odvtedy pôsobí ako nezaradený poslanec. Aktuálne zakladá vlastnú stranu Občania, či s ňou pôjde samostatne do volieb, je ale otázne. "Viem si určite predstaviť, že vytvoríme priestor pre každého neskorumpovaného politika, ktorý možno plánoval putovať politikou s vlastnou stranou, ale mu to nevyšlo. Či to bude Alojz alebo niekto iný, nie je až také podstatné," odvetil Matovič na otázku, či si vie predstaviť opätovnú Hlinovu kandidatúru za OĽaNO.

 

 

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-07 14:08:27 - Feat.: - Title: Pôjde v Radičovej šľapajách alebo povedie nové SDK? Korčoka lákajú viaceré strany
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:00