StoryEditor

Fico obvinil opozíciu: Toľko zla, čo vnášate, tu ešte nebolo

21.10.2015, 14:47
Autor:
TASRTASR

Návrh na odvolanie ministra školstva Juraja Draxlera je absurdný. Myslí si to premiér Robert Fico, podľa ktorého Draxler konal, kde mal. Opozíciu premiér kritizuje za to, že podľa neho iniciuje návrhy na odvolanie členov vlády účelovo.

"Poponáhľajte sa, je nás vo vláde 15. Tak aby ste do volieb každý týždeň stihli zvolať jednu absurdnú schôdzu," adresoval opozícii predseda vlády. Poukázal aj na to, že opozícia iniciovala odvolávanie ministra a v pléne chýba mnoho jej poslancov.

Premiér bráni Draxlera

Fico tiež skritizoval opozíciu za spôsob vedenia jej politiky. "Prinášate alternatívu zla a rozdeľovania. Toľko zla, čo vnášate do tejto siene, to tu ešte nebolo. Nerobte túto politiku zla, choďte medzi ľudí a ponúknite ľuďom alternatívu, ako lepšie by ste to robili," odkázal opozícii.

Podľa Fica by nemala opozícia Draxlera odvolávať, ale chváliť. Pýtal sa, načo je dnešná mimoriadna schôdza parlamentu dobrá. "Veď tam nič nie je. Neviem, čoho sa chytiť. Tam, kde bolo treba konať, minister konal, tam, kde nebolo treba, nekonal," uviedol Fico.

Opozícia: Je to trápny politický marketing

Opozícia sa voči premiérovým vyjadreniam ohradila. "Nemyslím si, že táto schôdza je taká absurdná, ako ste uvádzali. Mojou povinnosťou ako poslanca NR SR je kontrolovať vládu, ministrov, najmä keď je podozrenie, že zneužívajú mandát a keď sú ohrozené verejné financie," reagoval Július Brocka z KDH.

"Vy nás nevyzývajte, aby sme išli medzi ľudí. Keď tam ideme my, je to úprimné. U vás je to trápny politický marketing," odkázal Ficovi Ľubomír Galko z SaS. Súhlasí, že dnešná schôdza je absurdná. Ale myslí si to z iných dôvodov ako Fico.

Schôdza podľa Galka nemala vôbec byť, lebo Draxler mal odísť sám po tom, ako prepustil podľa neho nevinného človeka. „Toho človeka ste hodili cez palubu, aby ste si umyli ruky," doplnila Lucia Nicholsonová (SaS).

01 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 04 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 05 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 15:54