StoryEditor

Kiska je politický amatér, ktorý nám môže uškodiť, vyhlásil Fico

26.03.2014, 12:30
Autor:
redred
Robert Fico dnes na svojej poslednej tlačovej konferencii pred druhým kolom vysvetľoval, prečo by práve on mal byť prezident.

Zavolal si na pomoc svojich štyroch ministrov, ale aj predsedu parlamentu, aby ho podporili na poslednej tlačovej konferencii. A potom Robert Fico vysvetlil, prečo on bude lepší prezident ako jeho rival Andrej Kiska.

Kiska ukázal politický amaterizmus, ktorý môže štátu uškodiť. On ako prezident je alternatíva experimentu. Ale ja ponúkam skúsenosti a budem tvrdo pracovať tak ako doteraz,“ vyhlásil Fico. A pokračoval na margo Kisku. „Vytvára tu dojem, že je nestranícky kandidát. Ale on je typický opozičný kandidát, pretože používa rovnakú rétoriku ako predstavitelia opozičných strán. Len bude robiť zle a vytvárať konflikty. Načo nám je taký prezident?,“ dodal premiér.


Zľava Peter Kažimír, Pavol Paška, Robert Fico, Robert Kaliňák, Dušan Čaplovič a Marek Maďarič.
                                                                                                                        Snímka: TASR/M. Baumann

Fico ďalej zopakoval, že jeho strana do antikampane nedala ani cent a opäť zdôraznil, že antikampaň bola vedená hlavne proti nemu. „Obvinenia proti Kiskovi boli tak závažné, že žili vlastným životom. Ja som len predkladal verejné informácie,“ hovorí premiér.

Fico si netrúfol povedať, či jeho voliči, ktorí v prvom kole zostali sedieť doma, v akom množstve ho teraz podporia. „Počkajme si na sobotu večer a uvidíme. Nechajme to na oficiálne výsledky,“ skonštatoval Fico.

Na tlačovej konferencii boli prítomní aj podpredsedovia Smeru-SD Marek Maďarič, Robert Kaliňák, Pavol Paška, Peter Kažimír a Dušan Čaplovič. Maďarič, ako šéf volebného štábu, vystúpil s príhovorom, v ktorom ubezpečil o kontinuite politiky Smeru-SD v budúcnosti. „Sme ľudia, súdržný tím, ktorý už roky robí spolu zásadné rozhodnutia o politike našej strany," vyhlásil Maďarič.


Premiér a prezidentský kandidát Robert Fico. Snímka: TASR/M. Baumann

Dodal, že podpredsedovia majú dohodu, podľa ktorej v prípade zvolenia Roberta Fica za prezidenta povedie stranu jeden z nich. „Rozhodnutie o kandidatúre Roberta Fica bolo našim spoločným rozhodnutím. Nominovali sme človeka, ktorý je zrelý politik a bude pre Slovenskú republiku veľkou posilou," vyhlásil Maďarič.

V dnešnej situácii je potrebné, aby politickým lídrom Slovenska bol človek so širokými skúsenosťami. Prezidentský úrad nemôže byť hračkou v rukách milionára,“ dodal. „Bez ohľadu na výsledok prezidentských volieb chceme garantovať, že Smer-SD naplní ciele svojho vládneho programu,“ konštatoval Maďarič. „Vyzývam sympatizantov Roberta Fica a Smeru-SD, aby v sobotu prišli a dali hlas nášmu kandidátovi,“ ukončil svoj príhovor Marek Maďarič.

01 - Modified: 2006-03-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mazák nemá sudcov
01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 03 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 04 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 05 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:49