StoryEditor

Hlina podal na Martvoňa trestné oznámenie. Za vydieranie

04.10.2013, 13:55
Autor:
tasr, stltasr, stl
Hlina tvrdí, že zákon v parlamente porušil Martvoň a nie on.

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina podal dnes na generálnej prokuratúre na poslanca Smeru-SD Antona Martvoňa trestné oznámenie za vydieranie. Dopustiť sa ho mal, keď vyhlásil, že na Hlinu nepodá trestné oznámenie, ak sa mu ospravedlní za fyzický útok v rokovacej sále. "Nenechám sa zastrašiť a už vôbec nie vydierať," zdôraznil Hlina.

Nezaradený poslanec tvrdí, že zákon v parlamente porušil Martvoň a nie on. "Ak niekto porušuje zákon, Martvoň počas incidentu v parlamente dokonca dva, musí si byť vedomý toho, že sa môže stretnúť s občanom, ktorý si bude plniť svoju občiansku povinnosť a takému konaniu zabraňovať," povedal v súvislosti s útokom na Martvoňa.

Hlina poslanca Smeru-SD napadol za výrok, že zbohatol na nalievaní alkoholu neplnoletým vo svojom podniku. Chytil Martvoňa pod krk a kričal, aby sa mu pozeral do očí. "Sotil do mňa, spadol som medzi stoličky a vyhrážal sa mi," opísal incident Martvoň, ktorý útočníkovi atak neopätoval. Hlina tvrdil, že poslanca Smeru-SD nenapadol. "Keby som ho napadol, ležal by na áre," povedal. Dodal, že Martvoň žije vo svete, kde môže urážať a pokorovať ženy. "V mojom svete, keď muž urazí muža, tak si koleduje," uzavrel Hlina.

Neskôr sa za svoje konanie verejne ospravedlnil všetkým poslancom, okrem Martvoňa. Jemu sa ospravedlniť odmieta a povzbudzuje ho, aby nebol zbabelý a konečne avizované trestné oznámenie podal. "Vyzývam ho tiež, aby to isté, čo mi povedal v sále, povedal aj mimo nej," povedal pre TASR. Podľa Hlinu Martvoň nikdy nezopakuje tvrdenie o jeho osobe mimo sály parlamentu. "Lebo vie, že je to klamstvo a len zákerne zneužíva svoju imunitu poslanca na výroky," vysvetlil Hlina.

Fyzickým útokom Hlinu na Martvoňa sa zaoberal aj Mandátový a imunitný výbor NR SR. Dospel k záveru, že je stav legislatívnej núdze a Hlinovo konanie potrestať nevie. Zároveň sa mal aj v tejto veci meniť rokovací poriadok NR SR, napríklad zavedením parlamentnej stráže. Keďže sa parlamentné strany nedokázali zhodnúť, od zmien sa ustúpilo.

01 - Modified: 2005-07-07 02:58:00 - Feat.: 0 - Title: Dzurinda: Fico ukázal, že nemá alternatívu a pokus o odvolanie bol demagógiou
01 - Modified: 2024-03-20 23:00:00 - Feat.: - Title: Čistý vzduch, skvelý spánok a svätý pokoj: Túto ekologickú chalupu zo slamy a hliny si okamžite zamilujete 02 - Modified: 2024-03-14 11:15:32 - Feat.: - Title: Takáč podáva kvôli statusom trestné oznámenie na časť farmárov. Žiada ospravedlnenie 03 - Modified: 2024-03-13 12:00:00 - Feat.: - Title: Drsná hádka na TikTok streame. Tu máš, kričala žena a mlátila svojho partnera dáždnikom 04 - Modified: 2024-02-16 08:18:08 - Feat.: - Title: Bývalý riaditeľ poisťovne láka na investície, sám dlhuje. Peniaze idú na mongolský účet, rieši ho už polícia 05 - Modified: 2024-02-13 10:30:00 - Feat.: - Title: Filip Sulík má problém. Zdieľal nahé fotky influencera, čelí trestnému oznámeniu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:12