StoryEditor

Smeráci sa od novinárov izolovali. Za Beňovej prehru môže vraj antikampaň

Za prehru Moniky Flašíkovej Beňovej môže antikampaň. Takto to vyhodnotila samotná kandidátka Smeru-SD na post županky v Bratislavskom kraji. "Myslím si, že je to výsledok tej obrovskej antikampane, ktorá bola vedená," vyhlásila počas volebnej noci v čase, keď bolo isté, že baštu pravice nepokorila a postúpi do druhého kola. Za nízku účasť zasa môžu podľa nej novinári, pretože písali stále o tom, aká nízka účasť bude voľby sprevádzať. "A ľudia vám veria, tak si to osvojili."

Fico: Smer vyhral
Na výsledky prvého kola župných volieb čakala Beňová bez svojho mediálne známeho manžela Fedora Flašíka, ale v spoločnosti ministrov vlády Roberta Fica ako aj samotného premiéra. Ten dorazil na Súmračnú presne o polnoci. Pred novinárov však predstúpil až o tretej ráno po sčítaní všetkých volebných okrskov. "Smer tieto voľby v prvom kole vyhral, počty nepustia," vyhlásil na tlačovej konferencii za účasti svojich ministrov. Fico zdôraznil, že v roku 2009 získala jeho strana piatich županov, dnes by mala mať siedmich.

Izolovaní Smeráci
Ako býva zvykom, aj túto volebnú noc strávili Smeráci izolovaní od novinárov. Tých usadili v presscentre na prízemí sídla strany, kandidátka, ministri a kandidáti na poslancov do zastupiteľstva čakali na sčítanie hlasov v miestnosti na poschodí. Média nemali prístup ani k vchodu, ktorým straníci do budovy vchádzali.

Komunikatívny Kaliňák
Jediný člen vlády, ktorý prišiel medzi novinárov, bol minister vnútra Robert Kaliňák. Do presscentra zavítal až trikrát. "Prišiel som medzi vás ako redaktor TV Smer," zavtipkoval minister s mikrofónom v ruke. Z výsledkov sklamaný nebol, vraj niečo podobné očakávali. Šok im vraj spôsobil úspech kandidáta v Banskobystrickom kraji Mariana Kotlebu, ktorý sa nečakane dostal za Vladimíra Maňku na druhé miesto. Premiér Robert Fico to považuje za problém pravice. "Byť pánom Kaníkom tak zmiznem z porvchu zemského," reagoval na prehru kandidáta pravice v Banskej Bystrici.

01 - Modified: 2005-09-02 13:43:00 - Feat.: 0 - Title: Futbal: Pre Ronaldinha je FC Barcelona jediným klubom, v ktorom chce hrať
01 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 02 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 03 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 04 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí 05 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:01