StoryEditor

Galko kritizoval Kňažka: Na primátora Bratislavy sa nehodí

17.10.2014, 14:55
Autor:
tasrtasr

Pri hľadaní kandidáta na primátora Bratislavy, ktorý by získal podporu Slobody a Solidarity (SaS), postupovala strana aj vylučovacou metódou a dospela k menu kandidátky Siete Tatiany Kratochvílovej. „Zvyšní dvaja pravicoví kandidáti na post bratislavského primátora pre nás nie sú priechodní. Milanovi Kňažkovi nechceme uberať zásluhy z minulosti, ale sme presvedčení, že on sa na pozíciu primátora hlavného mesta SR nehodí,“ povedal v televíznej diskusii na portáli Teraz.sk podpredseda SaS Ľubomír Galko. „Bratislava potrebuje agilného primátora v mladšom veku, ktorý ju bude viesť manažérskym spôsobom,“ poznamenal Galko.

Kňažko pre TASR reagoval slovami, že reálnu zmenu do Bratislavy môže priniesť práve on. „Ako dvojnásobný minister a riaditeľ televízie mám dostatok skúseností na to, aby som dokázal úspešne riadiť naše mesto. Ak si pán Galko a SaS úprimne želajú v Bratislave zmenu, tak by mali v prvom rade podporiť kandidáta, ktorý má reálnu šancu túto zmenu zrealizovať a poraziť v Bratislave Smer-SD,” konštatoval Kňažko. 

SaS sa v Bratislave napokon rozhodla pre podporu kandidátky Siete Tatiany Kratochvílovej. „Nepokladám ju za outsiderku. Má nevýhodu, že nie je známa. Na druhej strane je to človek, ktorý je odborne zdatný,“ poznamenal Galko s tým, že vo voľbách často rozhodujú až posledné dni pred hlasovaním. Zdôraznil, že je teraz na Sieti, aby Kratochvílovej organizovala kampaň, ktorá jej umožní prezentovať odborné témy.

Na margo skutočnosti, že pravica ponúka v Bratislave dve rôzne koalície, Galko poznamenal, že SaS korektne komunikovala so všetkými stranami. Nároky jednotlivých pravicových subjektov na počty kresiel v mestskom zastupiteľstve však boli podľa neho také vysoké, že ich nebolo možné vtesnať do ponuky jednej koalície. „Bolo by treba viac poslancov v mestskom zastupiteľstve,“ poznamenal s úsmevom Galko.

V diskusii rozprával aj o projekte SaS Priatelia slobody, ktorý združuje jej nestraníckych spolupracovníkov, aktuálne je ich podľa Galka viac ako 1200, o situácii v Košiciach, Banskej Bystrici, ale aj o celkovej stratégii SaS v komunálnych voľbách.

01 - Modified: 2006-11-22 08:15:51 - Feat.: 0 - Title: Čím viac detí, tým vyššia penzia
01 - Modified: 2024-04-19 10:45:00 - Feat.: - Title: Trump chce obmedziť dovoz a vyššie mzdy, Bidenove heslo je investovať doma 02 - Modified: 2024-04-18 07:09:05 - Feat.: - Title: OSN žiada v Južnom Sudáne urýchlené kroky s cieľom uskutočniť plánované voľby 03 - Modified: 2024-04-17 21:09:36 - Feat.: - Title: USA obnovujú ropné sankcie proti Venezuele, nečakajú férové voľby 04 - Modified: 2024-04-10 16:39:49 - Feat.: - Title: Lídri sú kvôli USA znepojení. Harrisová pripustila, že novembrové voľby v USA môžu byť posledné demokratické 05 - Modified: 2024-04-10 12:04:22 - Feat.: - Title: Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:42