StoryEditor

Reakcie politikov: Už sa nemusíme hanbiť. Kiska je vysnívaný prezident

Nový prezident je nádejou pre Slovensko. Zhodli sa na tom opoziční poslanci. Kritiky sa zdržali aj zástupcovia vládneho Smeru-SD.

Peter Kažimír - minister financií (Smer-SD)
Jeho prejav som vnímal ako prejav prezidenta, ktorý chce byť aktívnym prezidentom. Zároveň chcem ale povedať, že pri každej práci sú rozhodujúce činy a nie slová. Ale som presvedčený, že pán prezident Kiska to veľmi dobre vie. Som pripravený s ním spolupracovať. Predpokladám, že sa bude zaujímať aj o tému verejných financií a budeme si mať veľa čo povedať.


Všetko o Kiskovej inaugurácii - celý prejav, reakcie, komentáre, glosy


Jozef Viskupič (OĽaNO)
Veľmi milo ma prekvapil jeho inaugiračný prejav. Konečne som po dlhých rokoch počul pravý štátnicky prejav. Naplnilo ma to nádejou, že čo sľúbil, tak aj splní. Že bude prezidentom všetkých ľudí. Páči sa mi na ňom, že človek, ktorý sa doteraz nehýbal v politike vyzval aj ostatných ľudí, aby sa zaujímali a boli aktívni. Myslím si, že je to obrovská výzva pre celé Slovensko, že prezident nebol politik. Politika nie je povolanie, ale služba. To neštudujete a myslím si, že je dosť inteligentný, že sa bude vedieť hýbať v politických vodách.

Richard Rybníček, primátor Trenčína
Som rád, že vyhral voľby a máme nepolitického prezidenta. Tak, ako aj sám spomínal v inauguračnej reči. Ja v ňom vidím nádej. Svojím novým prístupom a otvorenosťou bude pre mnohých, aj mladých, výzvou a Slovensko naozaj pohne.

Daniel Lipšic (Nova)
Podľa mňa kroky, ktoré urobil nový prezident dodnes, boli všetky veľmi dobré. Má víziu o krajine a myslím, že to bude prvý prezident, za ktorého sa nebudeme musieť hanbiť. Inauguračný prejav mal veľmi zaujímavý, malo to myšlienku, malo to víziu, nebolo to zhodnotenie toho, čo je nové v poľnohospodárstve a doprave. Má víziu o krajine, ktorou chce, aby Slovensko bolo. Sme pripravení spolupracovať s ním. Prezident môže svojou váhou osobnosti veľa veci ovplyvniť. Želám mu veľa síl a veľa odvahy, obe bude v tejto funkcii potrebovať.

Pavol Frešo (SDKÚ-DS)
Jeho prejav bol veľmi silný. Vyzeralo to tak, že to, čo hovorí, ide veľmi hlboko zvnútra. Bolo to presvedčivé. Myslím si, že máme veľmi dobrého prezidenta a má vôľu, ktorá dokáže naplniť ideály. Želám mu, aby mal jasnú myseľ, pevnú vôľu a aby mu vydržalo nadšenie. Samozrejme, aby ho Pán Boh žehnal.

Peter Pellegrini (Smer-SD)
Pánovi prezidentovi chcem zaželať pevné zdravie. Verím, že sa mu podarí naplniť to, čo si predsavzal a naznačil vo svojom príhovore. Najmä, aby sa mu darilo v spolupráci s vládou. Jeho prejav bol taký, aký by mal byť. Osobne mi tam chýbalo trochu väčšie povzbudenie Slovákom, že sme krajina, ktorá má na viac a ktorej sa darí. Troška sa mi zdal v niektorých pasážach pochmúrny. Teším sa na spoluprácu, hlave štátu je potrebné vždy dať úctu. Určite sa s ním aj osobne rád stretnem a pobavím na témy, ktoré bude treba riešiť.

Vladimír Faič (Smer-SD)
Prejav bol zmierlivý, vyzýval na spoluprácu. Predpokladám, že to dodrží. Je to dobrý impulz a začiatok taký, ktorý by nemusel rozdeľovať ani politickú sféru, ani občanov. Želám mu, aby sa mu darilo naplniť svoje predsavzatia a aby sa mu darilo v spolupráci s vládou na prospech Slovenska.

Pavol Abrhan (KDH)
Inauguračný prejav bol veľmi zaujímavý a inšpiratívny. Myslím si, že aj pre občanov povzbudzujúci. Budem mu želať, aby tie predsavzatia, ktoré si dal, dokázal naplniť. Povedal, že má záujem ukončiť volebnú kampaň a dnes začína napĺňať svoju funkciu prezidenta a chce spolupracovať so všetkými. Som rád, že to formuloval takýmto spôsobom. Na záver mu želám veľa správnych a dobrých rozhodnutí.

Ivan Švejna (Most-Híd)
Zaslúžene vyhral. Som spokojný, keďže sme ho volili (strana Most-Híd, pozn. redakcie). Treba mu dať klasicky 100 dní a potom sa môžeme bližšie vyjadrovať. Je to však nádej pre Slovensko.

Jana Žitňanská (NOVA)
Pán Kiska je štátnik, ktorý dokáže vliať nádej. Nekritizuje prvoplánovo, ale dokáže povzbudzovať a zastávať sa slabších. Pre mňa je toto naozaj úžastný deň. Tak, ako som mala možnosť ho spoznať za posledné dni, si myslím, že bude naozaj aktívny, bude sa zastávať ľudí, počúvať a prinášať riešenia. Je naozaj tým prezidentom, o ktorom môže každá krajina snívať.

Viliam Novotný, (SDKÚ-DS)
Dúfam, že sľuby, ktoré dal svojim voličom ho budú držať celých päť rokov a verím, že mnohé z tých predsavzatí sa mu aj podarí splniť. Budem rád, ak sa mnohé z toho, čo povedal dnes vo svojom príhovore podarí zrealizovať aj v spolupráci s nami, politickými stranami. Je to ale hlavne na ňom.

Martin Fedor, (SDKÚ-DS)
Mal svieži príhovor. Iný, ako sme boli zvyknutí v uplynulom období. Naozaj ma napĺňa optimizmom, že budeme mať prezidenta, ktorý bude aktívny. Zdá sa, že chce nastoľovať témy a konfronotovať vládu s tým, ako funguje. Ako mu budú nápomocné politické strany bude závisieť od toho, ako sa zhostí svojej funkcie. Z mojej strany bude mať podporu.

01 - Modified: 2006-06-26 12:44:00 - Feat.: 0 - Title: Smer - SD navrhuje, aby bola druhá sadzba DPH 5 %
01 - Modified: 2024-04-10 15:09:30 - Feat.: - Title: Bývalý manažér Trumpovej firmy ide opäť do väzenia, tentoraz za krivú výpoveď 02 - Modified: 2024-04-07 13:19:26 - Feat.: - Title: Pellegrini chce po skončení vojny rokovať aj s Ruskom. Tam už píšu o mierových rozhovoroch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 04 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 05 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu?
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 01:12