StoryEditor

Žiadny SPP. Poslanci riešili alkohol a bitku

19.09.2013, 00:00

7:00
Celonočné rokovanie schôdze o odovlaní premiéra Roberta Fica sa prerušilo. Pokračovať sa má o siedmej večer. Počas prvej rokovacej noci opozícia čítala vládne materiály k SPP, aby rokovania natiahla do nasledujúceho dňa. Poslanci zároveň stihli aj šarvátku kvôli makete Fica a pokusom vyniesť ju zo sály, lekárske ošetrenie, OĽaNO obvinila členov Smeru z pitia alkoholu, keďže sa údajne mašlo množstvo fliaš v kontajneri. Podstata mimoriadnej schôdze šla bokom. "V parlamente sa doslova slope. Dôkaz má v rukách predseda parlamentu Paška," vyhlásil poslanec Igor Matovič (OĽaNO), ktorý ho vyzval, aby zverejnil zábery všetkých parlamentných kamier.

11:30
Upratovačka ale nález fliaš následne poprela. Zároveň poprela, že by s kýmkoľvek z okolia OĽaNO o nejakom náleze hovorila.

14:00
Paška vyhlásil Matoviča za klamára vo veci opitých poslancov Smeru. A tiež pri slovách o bitke, ktorá vznikla, keď Matovič so straníckym kolegom Jozefom Viskupičom chránili maketu premiéra pred poslancami vládnej strany. "Na videu jasne vidieť, že Matovič bol ten, kto zozadu poslanca Smeru-SD napadol a začal ho strkať," zareagoval Paška a novinárom pustil videozáznam, z ktorého nebolo možné kvôli nejasnému obrazu nič vyčítať. "Chcel mi zabrániť, aby som utekal za maketou, vstúpil mi naschvál do cesty. Musel som si upratať chodník," povedal novinárom svoju verziu incidentu Matovič. Bitku mal dostať aj jeho kolega Viskupič, ktorému vraj rozbili ústa. "Mám o tom lekársky záznam," dodal Viskupič.

19:00
Schôdza opäť začala bez účasti premiéra a jeho ministrov. V priestoroch parlamentu však sú. Smer odhlasovať ďalšie nočné rokovanie napriek tomu, že opozícia sa prihovárala za ráno. Neprešiel ani návrh, aby sa poslanci vládnej strany podrobili dychovej skúške.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:41