StoryEditor

Proti Frešovi nasadí Smer Flašíkovú-Beňovú

04.04.2013, 13:40
Autor:
TASRTASR
Premiér chce na poste bratislavského župana vidieť europoslankyňu Moniku Beňovú.

Vládny Smer-SD nasadí do boja o kreslo predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) europoslankyňu Moniku Flašíkovú-Beňovú. Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil predseda Smeru-SD Robert Fico.     

Podľa R. Fica v prípade kandidatúry Moniky Flašíkovej-Beňovej ide o víťaznú nomináciu. "Je veľmi aktívna aj na pôde Európskeho parlamentu, na pôde ktorého zaznamenala výrazné úspechy v prospech Slovenska. So svojimi politickými skúsenosťami môže dať BSK iný rozmer a nové vízie. BSK potrebuje iný štýl riadenia." Ako dodal, v prípade víťazstva kandidátky Smeru by sa aj podstatne zlepšila komunikácia medzi regionálnou samosprávou a vládou SR. "Kandidatúra bola jednomyseľne odsúhlasená na pôde regionálnej organizácie strany Smer-SD," doplnil predseda bratislavskej krajskej organizácie Smer-SD Martin Glváč.     

"Pre kandidatúru som sa rozhodovala dlhšie, lebo Bratislava má osobitné postavenie," uviedla Monika Flašíková-Beňová. Ako dodala, "mám však aj politické regionálne skúsenosti, lebo som dve volebné obdobia pôsobila ako poslankyňa zastupiteľstva BSK. Treba skvalitniť životnú úroveň v Bratislavskom kraji, ktorá nezodpovedá daným možnostiam, napríklad v oblasti služieb." Kriticky sa zmienila aj o zlej kvalite cestnej siete v Bratislave a v kraji, ako aj o meškaní projektu Bratislavskej integrovanej dopravy.     

Na otázku, či v prípade víťazstva v župných voľbách bude aj europoslankyňou, odpovedala, že regionálne voľby sú koncom novembra a eurovoľby až v budúcom roku. "Rozhodnem sa včas, po voľbách, v tejto chvíli to považujem sa predčasné."     

Monika Flašíková-Beňová oznámila svoju kandidatúru na predsedníčku BSK za Smer-SD ako prvá spomedzi všetkých ostatných politických strán v kraji.     

Sociálni demokrati postavia svojich kandidátov aj v ostatných krajoch. Do Košického, Prešovského, Banskobystrického, Nitrianskeho a Žilinského samosprávneho kraja nominujú ich súčasných predsedov Zdenka Trebuľu, Petra Chudíka, Vladimíra Maňku, Milana Belicu a Juraja Blanára. V trenčianskom VÚC bude kandidovať poslanec Jaroslav Baška.     

Známy ešte nie je kandidát na šéfa trnavského kraja. Spomínal sa Bystrík Stanko, bývalý trnavský krajský policajný riaditeľ, ktorý v súčasnosti pôsobí ako prvý zástupca trnavského primátora Vladimíra Butka.     

Voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia na jeseň tohto roku. V BSK by sa mal proti Flašíkovej-Beňovej postaviť kandidát pravice, tá sa však zatiaľ definitívne nedohodla. Podľa predbežnej dohody by mala nasadiť súčasného šéfa kraja Pavla Freša (SDKÚ-DS). Definitívna dohoda viazne na návrhu počtov poslancov. Ak sa strany nedohodnú, môžu sa objaviť aj iní kandidáti pravice ako Frešo.

01 - Modified: 2022-10-30 07:24:21 - Feat.: - Title: Voľby 2022: Výsledky vo VÚC. Pozrite sa, kto sa stal županom a kto krajským poslancom 02 - Modified: 2021-12-29 09:57:37 - Feat.: - Title: Viskupič: Kraje zvládli očkovanie na jednotku. Že sa k pandémii často vyjadruje Matovič, nie je šťastné 03 - Modified: 2021-08-12 08:18:07 - Feat.: - Title: Súd s Kováčikom pokračuje, na pojednávaní je prítomný aj Fico 04 - Modified: 2021-06-07 15:09:54 - Feat.: - Title: Aj toto vypustili z úst. Top výroky politických homofóbov, medzi nimi aj Sulík či Matovič 05 - Modified: 2020-02-19 11:31:21 - Feat.: - Title: Galéria: Prekvapte skvelým darčekom. Týmto potešíte každú pravú milovníčku módy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:30