StoryEditor

Poslanec Smeru sa vulgárne vyhrážal žene. Vzdal sa poslaneckého mandátu

04.03.2015, 11:52
Autor:
SITASITA
Vladimír Jánoš údajne týral blízku a zverenú osobu a vyhrážal sa jej.

Poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD Vladimír Jánoš sa vzdáva poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi. Pre TASR to potvrdil jeho asistent Martin Lukačovič.

Vladimír Jánoš urobil rozhodnutie po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní.

Prípad je u generálneho prokurátora

Právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec dnes podal na Generálnu prokuratúru (GP) SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke. Podanie podnetu na poslanca dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Podnet bude vybavený zákonným spôsobom.

Na internete sa od utorka 3. marca šíria prepisy nahrávok poslanca s jeho 48-ročnou manželkou Ivetou. V prepise používa poslanec vulgarizmy a vyhrážky. Vecou sa zaoberala podľa právneho zástupcu Katrinca aj prokuratúra v Trenčíne, kde bol podnet podaný v polovici februára.

Doma má dva samopaly

Jánoš sa údajne dopustil trestného činu vyhrážania a týrania blízkej a zverenej osoby proti svojej manželke a dcére. Ako povedal dnes na tlačovej besede Ivan Katrinec, manželka Jánoša Iveta sa obrátila na Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM), pretože to vnímala ako poslednú z možností, ako poukázať na prípad pred tým, ako sa psychicky zrúti. Podľa neho manželka už podala 19. februára na krajskú prokuratúru trestné oznámenie. „Nebola však doteraz vyrozumená, či orgány činné v trestnom konaní začali konať,“ konštatoval.

Jánoš ohrozuje podľa Katrinca životy týchto osôb, pretože je držiteľom viacerých zbraní. Katrinec tvrdí, že podľa manželky Jánoša bol poslanec liečený aj pre psychické problémy. „Preto je obava, že môže vyhrážky naplniť. Žiadame generálneho prokurátora, aby neodkladne konal a predišiel ujme na zdraví. Ako je možné, že je držiteľom zbrojného pasu? Má doma dva samopaly a štyri ďalšie guľové zbrane. Ako je možné, že Robert Fico nevie alebo nechce vedieť o jeho zdravotnom stave,“ uviedol Katrinec.

ICOCRIM má aj lekárske správy, z ktorých vyplýva, že tento človek týral dcéru tak, že musela vyhľadať psychiatrickú lekárku a prestala chodiť do základnej školy. Mala individuálne štúdium.

Jánoš sa bráni

Jánoš reagoval tým, že podáva trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Robí tak po tom, ako sa v médiách objavilo "množstvo lží, poloprávd a nepravdivých obvinení".

Poslanec tvrdí, že je s ňou už polroka v rozvodovom konaní a nikdy sa nedopustil skutkov, z ktorých ho ona a rôzne osoby obviňujú. "Je nešťastné, že manželka zvolila tento spôsob vedenia rozvodového konania. Týmto trpí najmä naša maloletá dcéra. Do poslednej chvíle som sa snažil naše manželstvo udržať. Žiadne z tvrdení uvedených v médiách nie je pravdivé," povedal poslanec, podľa ktorého je smutné, že existujú osoby priživujúce sa na rozpade jeho manželstva a bez zábran klamú.

"Napriek tomu, že žijeme s manželkou oddelene už niekoľko mesiacov, riadne si plním svoju vyživovaciu povinnosť voči nej a aj našej maloletej dcére. Na základe nepodložených tvrdení som nútený sa brániť. Podľa môjho názoru je neprípustné, aby ma ktokoľvek bezdôvodne obviňoval z páchania trestnej činnosti," dodal.

Výber z prepisov, ktoré kolujú na internete

„P..a zasr...á, ťa vyhodím z tohto bytu definitívne. Uvidíš, ešte raz si otvoríš p..u a vyletíš stadiaľto!…

To bolo naposledy, čo si si papuľu otvorila, lebo vyletíš stadeto! Len ma s.r!

Do p..e už choď!!! Už ťa nemôžem cítiť tu, rozumieš?!!! Ty zberba, rozumieš!!! Zas..- tá !!! Už sa odprac do p..e skade si prišla!!!

Chcem, aby si sa odpratala už teraz, špina jedna!!! Že sa nehanbíš, takto tu ma vyžierať!! Príživnícka sviňa hnusná!!!“

"Budeš mať dva týždne kruté, uvidíš! No dobre, zamknem izbu ty k..va a budeš drichmať
na zemi ty k..va, hajzel a ja budem aj s odomknutou izbou ty hajzlisko.."

 


 

 

01 - Modified: 2007-04-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Eura sa nebojme, banka všetko prepočíta
01 - Modified: 2024-03-14 11:15:32 - Feat.: - Title: Takáč podáva kvôli statusom trestné oznámenie na časť farmárov. Žiada ospravedlnenie 02 - Modified: 2024-02-16 08:18:08 - Feat.: - Title: Bývalý riaditeľ poisťovne láka na investície, sám dlhuje. Peniaze idú na mongolský účet, rieši ho už polícia 03 - Modified: 2024-02-13 10:30:00 - Feat.: - Title: Filip Sulík má problém. Zdieľal nahé fotky influencera, čelí trestnému oznámeniu 04 - Modified: 2024-02-08 16:52:35 - Feat.: - Title: Erik Kaliňák: Fico sa o Hellebrandtovi dozvedel z chodbových rečí 05 - Modified: 2023-12-18 14:13:40 - Feat.: - Title: Nikoho sme neoklamali, hlasy sme si nekupovali, reaguje hnutie Slovensko na trestné oznámenie Únie Rómov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 13:15