StoryEditor

Partizánske bude mať novú autobusovú stanicu

24.10.2013, 13:29
Autor:
tasr, stltasr, stl

Nová budova autobusovej stanice s informačnou kanceláriou, čakárňou a sociálnym zariadením bude vybudovaná v priestore terajších prvých nástupíšť existujúcej autobusovej stanice do konca budúceho roka. Hrubý odhad investícií na projekt predstavuje sumu 290.000 eur, celú sumu zaplatí investor stavby, Slovenská autobusová doprava (SAD) Prievidza, a. s. Informovali o tom dnes primátor Partizánskeho Jozef Božik a generálny riaditeľ SAD Prievidza Michal Danko.

Budova umožní zvýšenie kvality poskytovaných služieb pre cestujúcu verejnosť. "V tom, aby bol priestor z hygienickej oblasti na vyššej úrovni ako je doteraz, bola zabezpečená informatizácia pre cestujúcich, zabezpečená možnosť vybavovania reklamácií, možnosť priameho prvého kontaktu," konkretizoval Danko s tým, že komfort tam nájdu aj zamestnanci SAD, pre ktorých tam bude nocľaháreň.

Danko upresnil, že investičné náklady predstavujú veľmi hrubý odhad, ktorý sa ujasní po tom, ako sa uskutoční verejná obchodná súťaž.

Výstavba novej budovy autobusovej stanice je len prvou etapou investície SAD Prievidza v Partizánskom. V druhej etape počíta investor s úpravou stanovíšť a okolia samotnej budovy.

"Cestujúca verejnosť veľmi dobre vie, že doterajšie riešenie ich umiestnenia bolo problematické. Dnes je miesto zreteľne upravené tak, aby sa cestujúca verejnosť mala kde ukryť, či už pred nepriazňou počasia alebo z hľadiska komfortu a bezpečnosti," pripomenul primátor Partizánskeho.

Nová autobusová stanica je výsledkom spoločných rokovaní, ale aj dohody medzi mestom a SAD Prievidza. "Nakoľko mesto poskytlo priestor a celá výstavba bude hradená z privátnych prostriedkov spoločnosti," objasnil Božik.

"I keď sa pre súčasnosť javí, že klesá počet cestujúcich využívajúcich hromadnú dopravu, trend v Európe je taký, že ľudia sa budú vracať, pretože na jednej strane rastie cena pohonných látok, na strane druhej skôr či neskôr bude aj naše mesto musieť pristúpiť k riešeniu spoplatnenia statickej dopravy. Čo opäť môže vyvolať tlak na to, aby kvalitné dopravné spoje a priestor pre ľudí, ktorí využívajú tieto dopravné spoje bol čo najlepší," upozornil na záver Božik.

Miesto prvého kontaktu má doposiaľ SAD Prievidza v prenajatých priestoroch súkromného podnikateľa v blízkosti autobusovej stanice a administratívne priestory na Mostovej ulici, ktorá je od stanice vzdialená približne tri kilometre.

 

 

 

01 - Modified: 2005-08-06 19:25:42 - Feat.: 0 - Title: Demonstrace na Letné skončila
01 - Modified: 2024-04-06 19:12:00 - Feat.: - Title: Tragédia v Spišskom Podhradí. Nehoda autobusu si vyžiadala už tri obete, ďalšie deti sú hospitalizované 02 - Modified: 2024-04-06 14:55:37 - Feat.: - Title: Tragická nehoda v Spišskom Podhradí: Autobus zrazil niekoľko ľudí, tri dievčatá neprežili 03 - Modified: 2024-03-31 12:45:22 - Feat.: - Title: Vodiči budú za parkovanie v mestskej parkovacej zóne v Partizánskom platiť viac 04 - Modified: 2024-03-22 10:27:49 - Feat.: - Title: Vo vodnej nádrži našli muža bez známok života. Má ísť o autobusára, ktorý zamkol cestujúcich vo vozidle a s tržbou odišiel 05 - Modified: 2024-03-19 14:32:05 - Feat.: - Title: Na opitého autobusára na východe Slovenska zavolali cestujúci políciu. Ten ich zamkol v autobuse a pešo ušiel preč
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 08:49